Haal meer uit je trip naar Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaHaal meer uit je trip naar Zuid-Afrika

Wie aan Zuid-Afrika denkt, denkt al snel aan een hike op de Tafelberg bij Kaapstad of een safari in het Krugerpark. Dit zijn natuurlijk fantastische activiteiten, maar het land heeft veel meer te bieden. Hier ontdek je nieuwe en minder voor de hand liggende hotspots om je reis net dat beetje extra te geven. Bovendien is er extra aandacht voor de natuur en de lokale bevolking.

Melville Koppies ligt in Johannesburg en is een beschermd natuurgebied midden in de stad. In het park vind je voornamelijk planten die van oorsprong uit deze omgeving komen. De opbrengst van de rondleidingen gaat naar het onderhoud van het gebied. Houd je van vintage kleding, sieraden, antiek meubilair en tweedehands boeken? Dan is de nabijgelegen wijk Melville zeker een bezoek waard.

Zuid Afrika nieuws RonReizen.nl Melville
 • Melville is een leuke bloeiende wijk met ook nog een park met bijzondere planten en bloemen.

De Oost-Kaap op de motor

Heb je een motorrijbewijs en wil je Zuid-Afrika op een unieke manier verkennen? Dan is dit je kans. Awehness Travel organiseert motortochten van 3 of 5 dagen door Gqeberha in de Oost-Kaap. Tijdens deze tours kun je met een gids de adembenemende omgeving van Baviaanskloof verkennen. Met de motor kom je langs onverwachte plekken, waar je anders niet snel zou komen.

Zuid Afrika nieuws RonReizen.nl motor
  Zuid Afrika nieuws RonReizen.nl Baviaanskloof
   Zuid Afrika nieuws RonReizen.nl Baviaanskloof
   • De Baviaanskloof nodigt uit tot spectaculaire wandelingen.

   Leer de Venda-cultuur kennen

   In het gebergte Soutpansberg vind je Leshiba Wilderness, een luxueuze ecolodge midden in de natuur. Ga op avontuur met de mountainbike om wild te spotten of maak een wandeling door de natuur waarin je meer leert over de Venda-cultuur en het plattelandsleven. De lodge stimuleert de lokale ambachten door het geven van workshops om traditionele vaardigheden te behouden.

   Zuid Afrika nieuws RonReizen.nl venda vrouwen
   • Leer alles over de Venda-cultuur.
   Zuid Afrika nieuws RonReizen.nl soutpansberg
   • Zo mooi is het bij Soutpansberg...

   Ballonvaren over prachtige natuur

   Zweef boven de boomtoppen en langs bergen van het Magalies-natuurgebied en beleef de natuur op een originele manier: in een luchtballon van Bill Harrop's. Vroege vogels kunnen genieten van een tocht bij zonsopkomst, maar de ballonvaart met zonsondergang is net zo adembenemend. Beleef de natuur als nooit te voren en zie de planten en dieren vanuit een heel nieuw perspectief.

   Zuid Afrika nieuws RonReizen.nl luchtballon
   • Ga mee met een luchtballon voor een unieke ervaring.

   Met gidsen naar de Kalahari-woestijn

   Langs de Rode Duinroute in de Kalahari-woestijn bewonder je de verrassend veelzijdige natuur van dit afgelegen gebied. De gidsen die de rondleidingen geven zijn experts van Open Africa. Deze sociale organisatie stimuleert plattelandstoerisme. De gidsen komen uit dit gebied, dus zij kunnen je als geen ander wegwijs maken in de authentieke cultuur, smaakvolle keuken en de magische verhalen die van generatie op generatie worden verteld.

   Zuid Afrika nieuws RonReizen.nl rode duinen
   • De bekende rode duinen in de Kalahari-woestijn.

   Wandelen in de mooie Karoo

   De Karoo Erdvark Trail is de eerste wandelroute met het Green Flag-keurmerk in natuurgebied de Karoo. Dit betekent dat er op een verantwoorde manier met de lokale cultuur en natuur wordt omgegaan. Geniet tijdens je wandeling van het semi-woestijnlandschap met rivieren, valleien en bergen in een van de grootste ecosystemen van zuidelijk Afrika. Het gebied is ook uitermate geschikt om te paard te verkennen.

   Zuid Afrika nieuws RonReizen.nl Karoo
   • Zo mooi is het in de Karoo.

   Japans street food in Kaapstad

   Wie houdt er niet van een smakelijke kom ramen? Chefkok Peter Tempelhoff heeft kortgeleden restaurant Ramenhead geopend in Kaapstad. Proef hier van overheerlijk Japans street food onder het genot van een verfrissende sake. Het restaurant heeft een authentieke en ontspannen sfeer. Fun fact: het restaurant heeft de enige Yamamoto-noedelmachine in Afrika.

   Zuid Afrika nieuws RonReizen.nl ramen

    Verantwoord toerisme bij Sani Lodge

    De Sani Lodge is een van de oudste lodges van Zuid-Afrika en ligt aan de voet van de iconische Sani Pass die naar Lesotho leidt. De eigenaren van Sani Lodge zijn voorlopers op het gebied van verantwoord en duurzaam toerisme. Ze wonnen bijvoorbeeld een zilveren Africa Responsible Tourism Award voor hun inzet voor de armoedebestrijding van lokale gemeenschappen in afgelegen gebieden.

    Zuid Afrika nieuws RonReizen.nl Lesotho
    • Ook weer zo prachtig in Lesotho...
    Zuid Afrika nieuws RonReizen.nl Sani Pass
    • Op de Sani Pass vind je de hoogste bar van Zuid-Afrika...
    Zuid Afrika nieuws RonReizen.nl Lesotho
    • Ook dit is Lesotho.

    Bijzonder reservaat 

    In het Lion & Rhino Reserve leven meer dan honderd soorten zoogdieren, reptielen en vogels. In dit reservaat leven vier van de grote vijf: buffels, luipaarden, leeuwen en neushoorns. Alleen de olifant ontbreekt. Daarnaast heb je de kans om Afrikaanse wilde honden, cheeta's, tijgers, zebra's, antilopen tegen te zien. Doe een game drive, bekijk roofdieren tijdens het voeren, verken een grot of doe een braai bij zonsondergang.

    Zuid Afrika nieuws RonReizen.nl neushoorn

     Idyllisch dorpje aan de kust

     Het idyllische kustdorpje Stanford is een goed bewaard geheim in de Kaap. Op deze unieke plek tussen de Maanschynkop-bergen en het Walker Bay Nature Reserve, ligt de lodge Coot Club. Word wakker onder het genot van de tsjilpende vogels en voel de warme zon na een verfrissende duik in het aangename water. Bij Coot Club word je één met de natuur en kom je écht tot rust.

     Zuid Afrika nieuws RonReizen.nl Stanford
     • Stanford

     Info

     • Zuid Afrika nieuws RonReizen.nl Drakenberg

      Meer informatie over Zuid-Afrika vind je op de website van South African Tourism.

     Meer over