Nordic Exploratiereizen RonReizen.nl Spitsbergen

Exploratiereizen om nooit te vergeten

Een exploratiereis is iets wat je één keer in je leven gedaan moet hebben. Of je nu ijsberen, walvissen en walrussen wil spotten in Spitsbergen of voet aan land wil zetten op het eindeloze witte continent Antarctica. Hier geven we je de beste tips!

Welke bijzondere bestemming om te ontdekken staat op jouw bucket-list? Met de professionele kennis van Nordic en de luxueuze schepen van Hurtigruten en Albatros Expeditions ontdek je met gemak deze wondermooie plekken.

Nordic advertorial RonReizen.nl

  Zet voet op Antarctica 

  Op het meest zuidelijke topje van de wereld, ligt het mysterieuze witte continent Antarctica. De oneindig uitgestrekte natuur is er nog onaangetast door de mens. Het ruwe ijslandschap van Antarctica is de woonplaats van verschillende pinguïn- en vogelsoorten. Maar ook zeeroofdieren, zoals zeehonden, walvissen en zeeluipaarden kun je op dit continent bewonderen. 

  Nordic Exploratiereizen RonReizen.nl

   Pinguïns, ijsbergen en Zodiac-safari

   Tijdens een exclusieve 15-daagse zeereis met Nordic vaar je door dit spectaculaire continent. Met het luxeschip van Albatros vaar je langs ongerepte natuur en spectaculaire uitzichten. Je doet minstens 1 of zelfs 2 landingen per dag, waardoor je na deze reis alles van het magische witte continent gezien hebt. Ga langs bij pinguïnkolonies, onderzoekstations en bekijk de fascinerende natuur. Bewonder de machtige tafelijsbergen in de Antarctic Sound en ga op zoek naar wilde dieren tijdens een Zodiac-safari in de Weddellzee.  

   Nordic advertorial RonReizen.nl Antarctica

    Genieten in Groenland 

    Het grootste eiland ter wereld is voor tachtig procent bedekt met een dikke ijslaag. Door het gebrek aan een wegennetwerk is een zeereis dé manier om Groenland te ontdekken. Je kunt er varen tussen fjorden, bergen en reusachtige ijsschotsen. Tegelijkertijd zorgen de ijsvrije gebieden voor een prachtig landschap van groene valleien. Zet voet aan wal bij de afgelegen Inuitdorpjes en laat je charmeren door de gekleurde huisjes, authentieke levenswijze en vriendelijke mensen.

    Nordic advertorial RonReizen.nl Groenland

     Het mysterieuze Spitsbergen 

     De drie woorden die Spitsbergen omschrijven zijn: verlaten, mysterieus en extreem. De prachtige arctische wildernis is puur, ruig en uiteenlopend. Enerzijds word je betoverd door de mos- en grasrijke valleien en vlaktes. En anderzijds sta je perplex van de hoge bergen en adembenemende gletsjers. Bovendien is het dierenleven in Spitsbergen veel uitbundiger dan je zou verwachten, met de ijsbeer als trotse hoofdbewoner van het eiland. 

     Nordic advertorial RonReizen.nl Spitsbergen

      Bezoek de ijsbeer

      Tijdens deze zeereis met Nordic naar Spitsbergen geniet je 10 dagen lang van het indrukwekkende landschap van Svalbard in het hoge arctische noorden. Met minstens 1 of zelfs 2 landingen per dag bezoek je een aantal uitzonderlijke locaties langs de kustlijn, zoals Edgeøya, Bellsund en Hornsund. Door de invloed van de Warme Golfstroom zijn de vele landingsplaatsen ijsvrij in de zomer, waardoor je plekken ziet die anders erg moeilijk bereikbaar zijn. Wanneer je naar de 80ste breedtegraad vaart, kom je zo dicht bij het pakijs, dat je de favoriete verblijfplaats van de ijsbeer kan zien. Eén ding is zeker: je zult ongetwijfeld nog lang kunnen navertellen over deze exclusieve zeereis. 

      Nordic Exploratiereizen RonReizen.nl cruiseschip

       IJsland, een wereld op zichzelf 

       IJsland wordt ook wel 'het land van vuur en ijs' genoemd. Het is namelijk een land vol contrasten en variaties. Keer op keer lijkt het wel alsof je in een ander land terecht bent gekomen. Van uitgestrekte zwarte zandwoestijnen tot diepe rivierkloven en spectaculaire groene heuvels. IJsland is een land waar vuur en ijs elkaar letterlijk ontmoeten.  

       Nordic advertorial RonReizen.nl IJsland

        De variatie van Canada & Alaska 

        Een reis door Canada en Alaska is iets waarover je nog lang zult  navertellen. Uitgestrekte bossen met rivieren, immense ijsbergen, betoverende steden en authentieke nederzettingen zorgen voor een gevarieerd aanbod aan betoverende plekken. Maar ook wilde dieren kun je hier naar hartenlust spotten. Of het nu gaat om zeevogels, walvissen, arctische vossen, beren of dolfijnen. Hier vind je het allemaal terug. 

        Nordic advertorial RonReizen.nl Canada

         Info

         • Nordic Exploratiereizen RonReizen.nl poolvos

          Op exploratiereis met Nordic 

          Alle schepen van Albatros en Hurtigruten bieden je een comfortabele uitvalsbasis om al deze fantastische uithoeken van de planeet te ontdekken. Je vaart langs ongerepte natuur en spectaculaire landschappen. Elk schip is ingericht met een rijk en stijlvol interieur en bevat een fitnessruimte, een lounge, een panoramische sauna en een zwembad met hot tubs op het buitendek. En op gastronomisch vlak wordt er voor topkwaliteit gezorgd dankzij de luxerestaurants aan boord.  

          Je zal dus zeker niets te kort komen op exploratiereis met Nordic. Jouw enige taak is een bestemming kiezen, achteroverleunen en genieten! 

         Meer over