12 December 2023, 4 minuten, 57 seconden

RonReizen TV - Foodtour en groene parken in Portland

Portland Oregon is omringd door adembenemende natuur. Maar in de stad aan de westkust van Amerika zelf is ook veel groen.

De parken langs de Willamette rivier, zoals het Tom McCall Waterfront Park, het Laurelhurst Park, het Forest Park en het Washington Park.

Forest Park

Forest Park mag je met recht een stadsbos noemen. Grenzend aan het noordwesten van de stad ligt een bos van 5.200 hectare groot. Dankzij de ruim 128 kilometer aan paden vermaak je je hier wel een tijdje. Een leuke trail is de Pittock Mansion trail. De route brengt je langs een statig herenhuis en fraaie tuin. Vanuit de tuin, die vrij toegankelijk is, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Bij helder weer zie je de besneeuwde top van Mount Hood.

Washington Park

Op een kwartiertje fietsen van downtown, in het zuidwesten van Portland, ligt Washington Park. In dit 400 hectare grote park vind je onder andere de dierentuin, speeltuinen, enkele gedenkplaatsen en de International Rose Test Garden, waar je zonder ticket te kopen, kunt dwalen tussen duizenden prachtige rozenstruiken. De 600 soorten rozen zijn in 1916 gepland, omdat men bang was dat door de Eerste Wereldoorlog alle rozen in Europa uitgeroeid zouden worden. Het hele jaar rijdt een gratis shuttlebus door het park die bij alle bezienswaardigheden stopt. Dat scheelt een hoop wandelen.

Culinair paradijs

Portland staat bekend als een culinair paradijs en biedt een overvloed aan gastronomische ervaringen. Begin je dag met een bezoek aan een van de vele boerenmarkten, zoals de Portland Farmers Market, waar je kunt genieten van verse, lokale producten en heerlijke lekkernijen. In Portland vind je weinig fastfood ketens, maar des te meer zelfstandige restaurants. Elke keuken is wel vertegenwoordigd. De smaken verschillen daarmee van elkaar, maar de overeenkomst is dat alle restaurants werken met producten van lokale producenten. Maak een culinaire ontdekkingstocht door de stad en proef gerechten uit alle hoeken van de wereld in de vele food trucks die verspreid over de stad een vaste standplaats hebben. Je vindt ze in vele buurten. Er zijn enkele plekken waar een groot aantal food trucks bij elkaar staan, zoals bij Hawtorne Asylum.

Meer over