25 January 2024, 4 minuten, 56 seconden

RonReizen TV - Roadtrip Minnesota deel 2

Minnesota staat te boek als een van de mooiste staten van Amerika. Het Land van de 10.000 Meren wordt het ook wel genoemd.

En dat is niet eens overdreven, want echte rekenmeesters weten dat er maar liefst 11.842 meren groter dan 4 hectare zijn. Ron was direct al om en reisde naar deze Amerikaanse staat om met eigen ogen die bijzondere natuur te aanschouwen. Maar eerst begon hij natuurlijk in de grootste stad, Minneapolis.

Tja, het is wel Amerika hè, dus is alles groter dan groot. Zo vind je in Minneapolis het grootste winkelcentrum ter wereld, de Mall of America. De Mall heeft meer dan 520 winkels, 60 restaurants, 7 nachtclubs en het grootste indoor amusementspark in Amerika. Hier kun je gewoon kiezen uit tal van rollercoasters en andere attracties, terwijl de rest van de familie aan het shoppen is. Of je bezoekt Sea Life waarbij je in een glazen tunnel onder de vele zeedieren rondloopt.

Een van de andere highlights ontdekte Ron, is dat Minneapolis na New York per hoofd van de bevolking de meeste theaterstoelen kent. Volop genieten dus van grote en kleine producties. Er zijn tal van musea en binnen de stad zijn veel parken te vinden, zoals het Itasca State Park waarin overigens de Mississippi ontspringt, de bijna 4000 kilometer lange rivier die uiteindelijk in de Mexicaanse Golf uitmondt.

Minneapolis wordt letterlijk geflankeerd door hoofdstad Saint Paul, en beide steden worden dan ook wel de Twin Cities genoemd. Saint Paul is een grote tegenstelling met het bruisende Minneapolis. Hier veel Victoriaanse huizen, weinig hoogbouw, een rustige uitstraling, een kathedraal die gebaseerd is op de Sint Pietersbasiliek in het Vaticaan en het fraaie State Capitol, het parlementsgebouw. Ron laat het je allemaal zien en in een volgend item reist hij de natuur in!

Meer over