Japan wegdromen RonReizen Shizuoka Mount Fuji

JapanWegdromen bij al het moois van Japan

Een nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Hoewel reizen nog niet echt op de agenda staat, houdt dat niet in dat we niet alvast na mogen denken over al het moois dat we in de toekomst nog willen zien en ontdekken. Wij dromen weg bij Japan.

Precies tien jaar na de grote aardbeving en tsunami in Japan, is er in de Tohoku-regio gelukkig nog weinig van de ramp terug te zien. In 2019 opende in dit gebied de Michinoku Coastal Trail, een 1000 kilometer lange route langs de Tohoku-kust die mens en natuur opnieuw met elkaar moet verbinden. Om het herstel van het afgelopen decennium te vieren, is er een nieuwe Engelstalige brochure vol kaarten en voorgestelde routes  beschikbaar. Wandelaars kunnen kiezen uit verschillende kortere opties, terwijl ze genieten van het pittoreske landschap.

Japan wegdromen RonReizen
 • Zo betoverend mooi is het in deze regio.
Japan wegdromen RONREIZEN Kabushima Shrine
 • De trail leidt je onder andere langs de Kabushima Shrine, het thuis voor de Japanse meeuw.

Bijzonder hotel 

In het voorjaar van 2021 opent hier ook het Kimono Retreat Hotel-NIPPONIA Shirataka Former House of Okuyama. De volledig gerenoveerde Okuyama-vestiging van het hotel heeft een bijzondere historische link heeft met de zogenoemde ‘daimyo’ (feodale heer), Uesugi Yozan, die het zuidelijke gedeelte van Yamagata regeerde in de 18e eeuw. Ervaar de traditionele charme, verken de bijzondere architectuur en proef van de heerlijke cuisine tijdens een verblijf.

Japan RonReizen Hotel

  Bergen, thee, bamboe en tempels

  Oneindig populair dankzij haar gunstige ligging in de buurt van Mount Fuji, is Shizuoka veel meer dan alleen de iconische bergen. Groene theeplantages, wasabi-boerderijen, hemelse hot springs, witte zandstranden en authentieke kastelen maken de Japanse Amalfi-kust tot een ware parel. Geniet hier van een onvergetelijk uitzicht over Fuji vanuit een penthouse hot spring sauna in het recent geopende Fujisan Mishima Tokyu Hotel. Of gebruik deze bestemming als uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde bamboebossen en de bijgelegen tempels van Shuzenji. 

  Japan wegdromen RonReizen Shizuoka bloesem Mount Fuji
  • Een uitzicht om bij weg te dromen...
  Japan wegdromen RonReizen hot spring
  • Hot springs, Japan stikt ervan.

  De stranden van Okinawa

  Strandbestemmingen staan op bijna ieders wishlist voor het nieuwe jaar; heerlijk tot rust komen in de zon terwijl je uitkijkt over de prachtige witte zandstranden. Bestaand uit 160 subtropische eilanden, is Okinawa op slechts 3 uur vliegen vanaf Tokio de perfecte bestemming met warme temperaturen het gehele jaar door. 

  Japan wegdromen RonReizen Ishigaki eiland Okinawa
  • Ook dit is Japan: een tropisch strandgezicht op Ishigaki eiland bij Okinawa.

  Duurzaam treehouse 

  Overweeg een verblijf in het duurzame Treeful Treehouse Resort, omgeven door niets dan adembenemende natuur. Deze unieke  accommodatie draait volledig op zonne-energie en voor bezoekers aan de boomhut is het een onvergetelijk tropische wonderland-ervaring: van helderblauwe zee-uitzichten overdag tot een uitgestrekte sterrenhemel zo gauw de zon ondergaat.

  Japan RonReizen Wooden treehouse
   Japan RonReizen Wooden treehouse

    Onvergetelijk Japan

    Deze drie plekken zijn slechts een greep uit alles dat Japan te bieden heeft. En naast de fantastische must-visitlocaties verspreid over het hele land, is ook het reizen in Japan zelf al een ervaring op zich. Of je nu rondgaat per auto, fiets, hogesnelheidstrein of zelfs te voet; het land van de rijzende zon bezorgt je gegarandeerd een onvergetelijk trip!

    Japan wegdromen RonReizen bullet trein
    • Pak als je in Japan bent zeker de bullettrain, de beste manier om je snel en ontspannen te verplaatsen.

    Info

    • Japan wegdromen RonReizen trail wandelen

     Japan National Tourism Organization (JNTO) is een publieke organisatie die Japan promoot als een toeristische bestemming met als doel internationale reizigers te stimuleren om Japan te bezoeken. 

     Voor meer informatie over Japan als reisbestemming ga naar www.japan.travel

    Meer over