Trends reizen Belvilla RonReizen.nl

Wat zijn de boekingstrends voor 2022

Een nieuw jaar, een nieuw reisseizoen. Na twee moeilijke jaren vanwege de pandemie hopen wij als reizigers en de hele reisbranche natuurlijk weer op een ‘normaal’ jaar, al blijft veel onzeker. Maar wat kunnen we nu al herleiden uit de boekingen. Vakantiehuizen zoekmachine Belvilla zette alvast de eerste trends op een rij.

Winter 2022

In januari en februari 2022 zijn er bijna dubbel zoveel boekingen als vorig jaar (+84%). De topbestemmingen zijn, vooralsnog, Oostenrijk (43%), Nederland (34%), en België (13%). 

Trends reizen Belvilla RonReizen.nl Mayhofen
  • Oostenrijk (Mayrhofen op de foto) blijft onverminderd populair als het om de wintervakantie gaat.

Voorjaar 2022

In maart en april is ons eigen land voorlopig met stip de populairste bestemming bij de Nederlandse vakantieganger. Het totale aantal boekingen is op dit moment iets hoger dan in 2021 (+1%). Na Nederland (49%) zijn de populairste bestemmingen België (25%) en Oostenrijk (15%).

Trends reizen Belvilla RonReizen.nl Oostenrijk
  • Maar ook in het voorjaar scoort Oostenrijk goed!

Lente 2022

In de maanden mei en juni kiest men vooral voor vakantiehuizen in het binnenland (49%) en bestemmingen in de buurt zoals België (26%). Belvilla verwacht ook dat er nog boekingen naar andere landen zullen volgen, aangezien er in die periode voornamelijk veel koppels en vriendengroepen samen een huis boeken.

Trends reizen Belvilla RonReizen.nl Gent
  • In de lente gaan we naar België, zoals het prachtige Gent.

Zomer 2022

Voor de zomervakantie zijn de boekingen voorlopig iets hoger dan in 2021 (+9%). Er wordt voor de maanden juli en augustus ook opvallend meer naar het buitenland geboekt. zij het naar veel verschillende landen. Voorlopig zijn de populairste bestemmingen Nederland (27%), Frankrijk (17%), België (17%), Oostenrijk (15,5%) en Italië (7%).

Trends reizen Belvilla RonReizen.nl Frankrijk Estaing
  • Ha, daar is Frankrijk, in de zomer, met het prachtige Estaing, een van de mooiste dorpen van Frankrijk!

Opvallend...

Wat verder opviel bij de boekingssite was dat boekers hun zomervakantie annuleerden zodra er in de winter beperkingen van kracht werden. Terwijl de laatste twee zomers toch hebben laten zien dat de coronamaatregelen dan vaak lijken mee te vallen en dat er in de zomer op reisgebied dus meer mogelijk is. Dus je zomervakantie annuleren op basis van de maatregelen in de winter, is een door angst ingegeven beweging, die, zo laat de site weten, eigenlijk niet nodig is omdat vaak tot 15 dagen voor aankomst te annuleren valt zonder extra kosten. 

Trends reizen Belvilla RonReizen.nl
  • Veel vakanties worden toch ook weer in eigen land doorgebracht.
Meer over