Nederland virtuuel museum Adriaan van Dis

NederlandVirtueel naar het museum

We hadden al wat leuke museumtips voor je klaar staan, toen de tweede lockdown werd bevestigd en alles weer op slot ging. Veel musea waren er inmiddels al op ingericht om de bezoeker dan maar digitaal te verleiden met mooie exposities en nu de verlenging van de lockdown een feit is geven we je hier een paar tips om wat tentoonstellingen van achter je pc te bezoeken.

Literaire bevrijding 

In het Haagse Literatuurmuseum draait het om de bevrijding van de oorlog in de literatuur. De oorlog heeft onuitwisbare sporen achtergelaten in de maatschappij en ook in de literatuur. Drie schrijvers en drie literatuurhistorici kijken in deze  online tentoonstelling naar literatuur en bevrijding. Dat levert indrukwekkende verhalen op. Bekijk bijvoorbeeld deze video van Adriaan van Dis over dit onderwerp

Nederland virtueel Museum RonReizen Abdelkader Benali
  • Ook schrijver Abdelkader Benali werkte mee aan dit project.

Bijzondere effecten

In het Eindhovense Van Abbemuseum kun je nu virtueel door de tentoonstelling Positions #6: Bodywork lopen: vijf toonaangevende kunstenaars over de maakbaarheid van het lichaam. Het effect is humoristisch, hallucinerend, klinisch en onthullend. Met werk van Zach Blas, Praneet Soi, Navine G. Khan-Dossos, Laure Prouvost en Ajla R. Steinvåg.

Nederland virtueel museum Van Abbe Museum Eindhoven
  • Navine G. Khan-Dossos maakte 100 schilderijen van 1x1 naar aanleiding van de moord op de journalist Khashoggi in Istanboel.

Voor jonge museumfans

Voor kinderen is er online extra veel te doen. Kom je vandaag samen mee op tour in het Rijksmuseum? En morgen met Freek Vonk op avontuur in Naturalis? Doe een online speurtocht of de leukste proefjes voor thuis. Ontdek het museum vanaf je eigen bank met Museumkids!

Nederland virtueel museum musemkids
Meer over