Gent, België

4 vakanties dicht bij huis

Waarom naar de andere kant van de wereld als op een steenworp afstand zoveel moois te zien is? Op deze 4 vakantiebestemmingen ben je pijlsnel én het zijn regelrechte aanraders!

Tenminste, als Gerrit Hiemstra en zijn collega’s het niet meer over regenbuien hebben, maar over volop zon.

Gezellig Gent

Misschien wel één van de allerleukste steden van onze zuiderburen: Gent! Een weekend weg meer dan waard. De stad ademt geschiedenis en cultuur, maar ga zeker ook ‘op café’, zoals de Vlamingen zeggen. Gent is gezellig en dat Belgen bier kunnen brouwen als de beste, is bekend. En als je er toch bent: in de Sint-Baafskathedraal vind je het wereldberoemde meesterwerk van de gebroeders Van Eyck: het Lam Gods.

Gent, België
  • Misschien wel één van de allerleukste steden van onze zuiderburen: Gent!

Cheers! De Champagnestreek

Een vakantie met een feestelijk tintje, want wat je kunt doen in la Champagne laat zich raden. Uit de noordelijkste wijnstreek van Frankrijk komen de enige mousserende wijnen die champagne genoemd mogen worden. Mooi meegenomen: de heuvelachtige omgeving is prachtig. Dus kom (op een gegeven moment) uit die champagnekelder en laat je verrassen door de uitgestrekte wijngaarden, wuivend graan en velden vol knalgele zonnebloemen.

Lees ook:

5 lokale drankjes om te proosten op je vakantie

La Champagne, Frankrijk
  • Gek op Champagne? Dan zit je hier goed!

De Waddeneilanden

Stap op de veerpont, steek de Waddenzee over en je hebt spontaan een vakantiegevoel. Struinen door de duinen, fietsen door de weilanden, een duik in de zee of in de zon op het terras achter het glas van een strandpaviljoen. Zo dicht bij huis en toch even helemaal ertussenuit. Doe van tevoren je huiswerk, want van Texel tot Schiermonnikoog: het is niet één pot nat.

De waddenzee
  • Stap op de veerpont, steek de Waddenzee over en je hebt spontaan een vakantiegevoel.

Wandelen in Duitsland

Tover je stevige stappers maar vast tevoorschijn, want met maar liefst 200.000 kilometer aan wandelpaden is Duitsland een wandelwalhalla. Bij twijfel: ga naar de Eifel! Dankzij het gevarieerde landschap vind je hier zeker een geschikte route voor jou. Van de beukenwouden in het Nationaal Park tot de zandsteenrotsen van de Duivelskloof. En van de dalen van de Moezel tot de maren, de blauwe ogen van de Eifel.

De Moezel, Eifel
  • Ga naar de Eifel en bezoek onder andere de dalen van de Moezel.