De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Nederland vliegen boekingen RonReizen vliegtuig

NederlandVertrouwen om te kunnen reizen groeit

We leven al bijna een jaar met veel reisrestricties, maar toch groeit het vertrouwen dat we dit jaar weer ‘normaal’ op reis kunnen. Ruim 69% van de Nederlandse luchtreizigers is dit jaar namelijk van plan om op reis te gaan naar het buitenland, blijkt uit onderzoek van Vliegtickets.nl onder 1485 personen.

Voor de krokusvakantie dit jaar verkocht Vliegtickets.nl tussen de 15% en 20% van wat het tijdens een ‘normale’ krokusvakantie zou verkopen. Over het algemeen houdt zich men dus aan het dringende advies van de overheid om niet naar het buitenland te vliegen.  

Opvallend: er worden bijna evenveel tickets naar Istanbul verkocht als vorig jaar, toen de luchtvaart nog geen hinder ondervond van de coronapandemie. Londen als topbestemming is uit de lijst verdwenen wegens een gebrek aan zakelijk reisverkeer en de strenge quarantaineregels die gelden in het Verenigd Koninkrijk. 

Nederland vliegen boekingen RonReizen tickets

  Topbestemmingen krokusvakantie 


    2021                                    2020

  1 Istanbul                               Londen

  2 Barcelona                           Barcelona

  3 Curaçao                              Lissabon

  4 Málaga                                Milaan

  5 Dubai                                  Málaga


  Nederland vliegen boekingen RonReizen Istanbul
  • Istanbul nam de koppositie van Londen over.

  Europa op kop

  Ondanks de vele reisrestricties die momenteel gelden geeft bijna 70% van de luchtreizigers aan dit jaar van plan te zijn om naar het buitenland te reizen. De belangrijkste voorwaarde daarvoor is wel dat het negatieve reisadvies en andere maatregelen op de reisbestemming zijn opgeheven.  

  Opvallend: 46% zou het liefst binnen Europa blijven, gevolgd door Azië (21%) en Noord-Amerika (12%). Een zonvakantie is het populairste gevolgd door een familie- of vriendenbezoek. Dit laatste is opvallend, want voorheen was de stedentrip populairder. 

  Dat Europa populair is, ziet men ook terug in de bestemmingen die nu stilaan geboekt worden voor de meivakantie. De populairste bestemmingen voor mei zijn Mallorca, Málaga, Ibiza, Barcelona en Istanbul.  

  Nederland vliegen boekingen RonReizen Ibiza
  • Als we weer kunnen reizen is Ibiza een populair reisdoel.

  We zullen niet anders reizen

  Vliegtickets.nl merkt dus dat men zich goed aan het reisadvies van de overheid houdt om niet naar het buitenland te vliegen. "De boekingen die er nog zijn, blijken toch vaak urgent of noodzakelijk te zijn. Toch zien we ook dat er stilaan weer meer gekeken wordt naar zonnige bestemmingen voor later op het jaar, zoals de mei-en zomervakantie.”  

  Hoewel een verandering in reisgedrag misschien logisch klinkt, zegt 40% niks te veranderen in het reisgedrag ten opzichte van het pre-coronatijdperk.  

  Nederland vliegen boekingen RonReizen airport
   Meer over