De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Veilig op reis met de kampeerauto

Veilig op reis met de kampeerauto

Een kampeerauto kopen is al een hele klus, maar na de koop begint het eigenlijk pas. Want als je 'm te vol stouwt met van alles dat je mee wilt nemen, en dat ook nog eens niet goed doet, ben je niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen een gevaar op de weg. Het onderstel van een kampeerauto is daarom zeer belangrijk en in de video wordt uitgelegd hoe je dat ook nog eens perfect kunt verbeteren. Op reis gaan is wat we willen, maar veilig op reis gaan en ook nog energie steken in onderdelen die je helemaal niet ziet is geen prioriteit, maar zou dat wel moeten zijn!

Een camper moet je zien als een bestelauto die steeds volop beladen is en daar moet je terdege rekening mee houden. Zo zag ik dat de neus van mijn nieuwe camper naar voren hing en ben me daarin eens gaan verdiepen. Ik kwam terecht bij een verenspecialist in Varsseveld en sprak daar senior trainer Maarten Roelofs. Met opvallende Achterhoekse nuchterheid pakt hij de problemen aan op het gebied van zwaar beladen campers. Hoe belangrijk de upgrade is voor het onderstel van een camper, zowel nieuw als gebruikt, is te zien in deze videovlog.