Spanje Valencia culinair evenement RonReizen.nl

SpanjeValencia gaststad culinair evenement

Gaststad voor de World’s Best Restaurants Awards van 2023 is het Spaanse Valencia. Dat betekent een maand lang smullen van lekkernijen in de Spaanse stad. De awards belonen wereldwijd de restaurants met de beste haute cuisine en gastvrijheid. De keuze voor Valencia als gaststad bevestigt de kwaliteit van de gastronomie in de Spaanse stad van de Paella.

In de hele maand juni 2023 zal Valencia koken en praten over haute cuisine. Het evenement bestaat namelijk uit een reeks verschillende bijeenkomsten als #50BestTalks, een debat over het voedingslandschap van nu; ‘50 Best Signature Sessions’ en een ‘Chefs' Party’ waar de beste Valenciaanse producten en gerechten worden gepresenteerd. 

Spanje Valencia culinair evenement RonReizen.nl

  Valencia culinair geprezen

  De afgelopen jaren zijn de Valenciaanse gastronomie en duurzame projecten in de stad op verschillende manieren geprezen. Tijdens het gala van de Michelin Gids Spanje & Portugal 2022 bijvoorbeeld, waarbij 3 nieuwe sterren werden toegekend aan de stad en Valencia momenteel een totaal van 9 sterren telt. Bovendien is Valencia ‘European Smart City 2022’ en onlangs uitgeroepen tot ‘European Green Capital 2024’. Het zijn allemaal belangrijke titels die Valencia op de kaart zetten als slimme, duurzame stad, ook op het gebied van voedsel en keuken.

  Spanje Valencia culinair evenement RonReizen.nl
  • Valencia, stad van de Paella.

  Leren van topchef's

  Ook zullen enkele van 's werelds beste chefs hun kennis overdragen aan lokale kookstudenten tijdens een educatief samenzijn tijdens dit evenement. En dan is er tot slot natuurlijk de awardshow. Maar smulpapen en lekkerbekken zullen nog even geduld moeten hebben. Want de exacte dag van het gala en de prijsuitreiking in juni moet nog bekend gemaakt worden. Alles over de editie in Valencia en de bekendmaking van het gala-evenement vind je hier

  Spanje Valencia culinair evenement RonReizen.nl stadsgezicht
  • Bezoek het prachtige Valencia tijdens dit culinaire evenement.

  Info

  • Spanje Valencia culinair evenement RonReizen.nl
   Wil je meer weten over Valencia zelf, ga dan naar deze website
  Meer over