De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Frankrijk Huttopia nazomeren RonReizen Foret Janas

FrankrijkVakanties tot diep in de herfst

Nu het zomerseizoen erop zit en corona nog steeds het reizen beheerst, is de verwachting dat de vakanties tot diep in de herfst gevierd zullen worden. Populaire bestemmingen met specifieke faciliteiten zoals een verwarmd (en soms zelfs overdekt) zwembad en accommodaties voorzien van houtkachel of verwarming zullen gretig aftrek vinden. De Franse kampeerorganisatie Huttopia speelt daar slim op in.

Veel vakantiegangers die de zomer in ons land hebben doorgebracht, zullen in het najaar graag in het buitenland willen vertoeven. De nazomer in Frankrijk is prachtig. Wanneer de bomen de herfstkleuren aannemen, de wijnoogst wordt binnengehaald en de zon nog steeds veelvuldig aanwezig is zodat het aangenaam toeven is. Een prachtige tijd voor wandelingen, fietstochten, kanovaren, een duik in het zwembad en allerlei andere buitenactiviteiten.

Frankrijk Huttopia nazomeren RonReizen Senonches

  Nazomeren binnen handbereik

  Met een reistijd van 5-7 uur, ligt heel noordelijk en midden-Frankrijk binnen handbereik. Huttopia, een organisatie met natuurcampings vol tenten en chalets én een goed doordachte visie waarin onder meer vrijheid en buitenleven centraal staan, kent hier veel locaties met een lang seizoen die gunstig gelegen zijn voor Nederlandse vakantiegangers die iets zoeken voor een weekje weg in het najaar. We geven wat voorbeelden: 

  Frankrijk Huttopia nazomeren RonReizen chalet

   Afwisselend kamperen

   Wie zoekt naar glooiende heuvels vol wijngaarden afgewisseld met sfeervolle dorpjes, wijnproeverijen en groene bossen, is in Huttopia Wattwiller op de juiste plek. Deze camping in de Elzas beschikt over een verwarmd, overdekt zwembad en ligt midden in de bossen.

   Liefhebbers van wijn trekken iets zuidelijker naar de Bourgogne, hier staan de maanden september en oktober helemaal in het teken van de wijnoogst. De glooiende wijngaarden nemen hun herfstkleuren aan met prachtige tinten oker, oranje en rood. Camping Huttopia Meursault ligt midden tussen de druivenranken en is een ideale uitvalsbasis voor mooie wijnroutes in de omgeving en een bezoek aan de historische stad Beaune.

   Frankrijk Huttopia nazomeren RonReizen Wattwiller
   • Het overdekte zwembad van Wattwiller.
   Frankrijk Huttopia nazomeren RonReizen Meursault Bourgogne herfst
   • Herfst in de Bourgogne bij camping Meursault.

   Kamperen: rust en spectaculaire uitzichten

   In de regio Ile de France, iets ten zuiden van Parijs en beroemd om de uitgestrekte loofbossen, vind je camping Huttopia Rambouillet. Een oase van groen. Dat geldt zeker ook voor Huttopia Village Senonches, op uurtje ten westen van Parijs waar je tot 7 november kunt genieten van rust, ruimte, allerlei buitenactiviteiten, een bos-spa en een overdekt verwarmd zwembad.

   Een heel ander landschap biedt camping Huttopia Les Falaises in Normandië. Dit is de regio voor iedereen die houdt van de zee, eindeloze strandwandelingen en spectaculaire kliffen van de Côte d’Albâtre. De camping ligt bovenop de rotsen en biedt een fantastisch uitzicht over de kustlijn en de zee.

   Frankrijk Huttopia nazomeren RonReizen Senonches Halloween
   • Vier Halloween op camping Senoches.
   Frankrijk Huttopia nazomeren RonReizen Les Falaises uitzicht
   • Prachtige uitzichten bij Les Falaises.

   Ook in het zuiden heerlijk kamperen

   Ook verder naar het zuiden is een aantal locaties van Huttopia tot ver in oktober of begin november geopend. De rijke geuren van lavendel en kruidige planten en struiken horen onmiskenbaar bij de Provence. Vlakbij het schilderachtige Des Baux de Provence heeft Huttopia een prachtige locatie om te kamperen: Camping Fontvieille. In het karakteristieke landschap van de Alpilles ligt deze camping, die een prima uitgangspunt is voor een ontdekking van de Provence, Arles of de bijzondere natuur in de Camarque. Ook de camping Huttopia Fôret de Janas aan de Côte d’Azur is tot 7 november geopend, waar je slaapt onder de pijnbomen op slechts een paar kilometer afstand van de Middellandse Zee.

   Frankrijk Huttopia nazomeren RonReizen spa in bos
   • Wie wil dit nou niet, zo'n heerlijke hottub in het bos.
   Frankrijk Huttopia nazomeren RonReizen Wattwiller Cahutes by night
   • De Cahutes in de avond...

   Info

   • Frankrijk Huttopia nazomeren RonReizen Wattwiller

    Op de campings en villages van Huttopia zijn verschillende typen accommodatie beschikbaar. Veel hiervan, zoals een Wood tent, Trappeur of een van de chalets beschikken over eigen sanitair, een houtkachel of andere vorm van verwarming voor een koudere avond. Huttopia telt op dit moment 43 eigen locaties in Frankrijk, 1 in Nederland (sinds 2020) en 5 in Noord-Amerika. De campings zijn kleinschalig en ruim opgezet, geen hutje-mutje maar ruimte en privacy. Huttopia heeft een eigen boekingskantoor in Nederland, aan de Choorstraat 8 in Utrecht. Voor informatie: www.huttopia.com

   Meer over