Ecotoerisme Thailand

ThailandThailand zet in op ecotoerisme

Ter gelegenheid van haar zestigste verjaardag gaat de Tourism Authority of Thailand (TAT) het ecotoerisme extra ondersteunen door opkomende bestemmingen en verantwoord toerisme te promoten. Want als er een land is waarin nog zoveel buiten de gebaande paden valt te ontdekken, dan is het Thailand wel.

Met een oppervlakte van 513.000 vierkante kilometer, een kustlijn van 3.000 kilometer lang en 77 provincies met tal van culturele en natuurlijke trekpleisters, streeft Thailand naar een betere verdeling van de toeristenstromen. Om dit te realiseren, moedigt Thailand al haar bezoekers aan om niet alleen de populaire en bekende plekken te bezoeken, maar ook om de verborgen paden te verkennen.

Lees ook:

Dit zijn de mooiste stranden van Thailand

Indrukwekkende cultuur en prachtige natuur

In het noorden zijn de tijdloze en charmante steden, Lampang en Nan, met hun prachtige tempels omgeven door adembenemende bergen en rijstvelden. In centraal Thailand maak je kennis met het roemrijke verleden door de overblijfselen van de paleizen en heiligdommen van Lopburi.

In het noordoosten, waar de Mekong-rivier stroomt, liggen de provincies Loei en Ubon. Daar ontdek je prachtige landschappen en prehistorische bezienswaardigheden. In het oosten, op de eilanden van Trat, kom je even lekker helemaal tot rust op één van de hemelse stranden. Phatthalung, gelegen in het zuiden van Thailand, biedt tal van meren en moerassen met drijvende roze waterlelies. Nog verder in het zuiden bevindt zich de provincie Trang, een vredig rustoord met helderblauwe wateren en prachtige witte stranden aan de Andaman Zee.

Phutthabat
  • In de tempel Phra Phutthabat kan je een voetafdruk van de Boeddha bewonderen.

Duurzaam toerisme

Naast ondersteuning van de lokale gemeenschappen worden er ook initiatieven uitgevoerd voor het behoud van de natuur. Bezoekers van Thailand worden uitgenodigd om deel te nemen aan ecologische activiteiten zoals het aanleggen van bomen, het planten van jonge koralen of kunstmatige riffen op de zeebodem. Voor de organisatie is ecologisch toerisme de toekomst.

Meer Nederlanders in 2019

Thailand wordt enorm gewaardeerd vanwege de pracht van de tempels, de pure schoonheid van de stranden, haar verfijnde keuken en de vriendelijke bevolking. Zo ook door Nederlanders, want vorig jaar verwelkomde Thailand ruim 220.000 Nederlanders: een stijging van 3% ten opzichte van 2018. Hiermee is en blijft Thailand de favoriete bestemming voor Nederlanders die naar Azië reizen. Wil je meer informatie over Thailand? Klik dan hier.

Strand Thailand
  • Bijna nergens is het beter toeven dan op de parelwitte stranden in Thailand.
Meer over