De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Nederland Rotterdam RPV RonReizen skyline

NederlandRotterdam: heerlijke citytrip vol variatie

Gastvrij, levendig, cultureel en gevarieerd. Rotterdam is inmiddels mateloos populair als stedentrip-bestemming. In het coronavrije jaar 2019 logeerden meer dan een miljoen hotelgasten in de stad aan de Maas. De meeste bezoekers uit eigen land met daarnaast Engeland, Duitsland en België als belangrijkste 'leveranciers'.

Ook ik nam er onlangs een kijkje. Voor ons programma op RTL4 fietste ik  samen met Baja Bikes-gids Marijn Hoogstraten door de stad. We startten bij het waanzinnige depot van het museum Boymans-Van Beuningen. Een enorme spiegelende UFO, een aandachtstrekker van jewelste. Architecten bureau MVRDV is ervoor verantwoordelijk, dat wereldwijd belangstelling kent en ook de markthal in Rotterdam ontwierp. 

Nederland Rotterdam RPV RonReizen depot
 • Wat een geweldig ontwerp weer, het depot van museum Boymans-van Beuningen.
Nederland Rotterdam RPV RonReizen gids
 • Op pad voor de opnames met gids Marijn.
Rons tipRons tip
Zondag 16 mei was mijn onderwerp over Rotterdam te zien in RonReizen op RTL4 . We ontdekken de stad per fiets, hoe leuk is dat? Verder ga ik wandelen in Wallonië en gaat Bert Kuizenga, mijn mede-presentator op stap in Port en ontdekt Cappadocië in Turkije. Kijk het terug op Videoland of bij ons op de site.

Veel bijzondere architectuur

En zo is er nog wel meer architectonisch te bewonderen in de stad die in de oorlog platgebombardeerd werd en zo in de naoorlogse jaren talloze bijzondere gebouwen en ontwerpen kent. Neem de beroemde kubuswoningen van Piet Blom, de Eramsmus-brug, de hoogbouw op de Wilhelminapier, de Kunsthal en De Rotterdam van Rem Koolhaas. 

Nederland Rotterdam RPV RonReizen skyline
 • De skyline is onovertroffen...
Nederland Rotterdam RPV RonReizen kubuswoningen
 • De beroemde kubuswoningen.

Gevarieerde citytrip in Rotterdam

Naast die architectonische skyline is er natuurlijk veel meer te doen. Tenslotte is Rotterdam van origine een stoere havenstad. Maar inmiddels ook een trendy uitgaansstad, kun je er prima winkelen en weten ook kunstenaars de stad te vinden.

Nederland Rotterdam RPV RonReizen beursplein
 • Vlakbij de beroemde Coolsingel zit het Beursplein, top om te shoppen.

Top uitgaansstraat in Rotterdam

Ga bijvoorbeeld eens naar de Witte de Withstraat, ooit een niet zo plezierige buurt, maar inmiddels getransformeerd tot een geweldig leuke uitgaansstraat met bars en cafés, restaurants, winkels, kunstgaleries en  gemeentelijke monumenten. Zo is het voormalige redactiegebouw van de krant NRC nu heel toepasselijk het Nieuw Rotterdams Café en zit schuin er tegenover cafe de Witte Aap, in 2010 door Lonely Planet nog verkozen tot beste bar ter wereld...

Nederland Rotterdam RPV RonReizen Witte de With
 • De Witte de With is een hele leuke straat geworden.

Overdekt eten en shoppen

Net als vele andere wereldsteden kent ook Rotterdam inmiddels een enorme overdekte markthal. Vol kraampjes verse vis, vlees, groenten en delicatessen. Leuk voor foodies die een smaakvolle dag willen beleven. Shoppen kan, naast de vele winkels in het centrum, ook overdekt. Er is  aantal prettige winkelcentra en mooie warenhuizen; Alexandrium bijvoorbeeld en het Zuidplein.

Nederland Rotterdam RPV RonReizen Markthal
 • De Markthal, ook weer zo'n eyecatcher.

Alles over haven en zeemansleven

Er is een enorme zeehaven, de grootste van Europa. Die moet je bekijken. Met een rondvaart bijvoorbeeld, die vertrekt vanaf Futureland. Bij dit informatiecentrum is er een mooi uitzicht over het havengebied. Hier neem je tevens een kijkje achter de schermen van het havengebied in 360°. Natuurlijk kun je met de watertaxi over de Maas varen; is de Delfshaven een leuk historisch uitje met de zeemansbuurt Katendrecht ernaast. En dan is er in het hart het Maritiem Museum met een museumhaven en tal van historische schepen. 

Nederland Rotterdam RPV RonReizen Futureland
 • Bezoek Futureland en leer alles over haven en havengebied.
Nederland Rotterdam RPV RonReizen rondvaart
 • Ook leuk: een rondvaart door de haven.

Rotterdam? Doen! 

De Trompenburg Tuinen, Museum Boymans van Beuningen, de Kunsthal, de hipperdepippe wijnbar 1nul8, brasserie Dudok, sterrenrestaurant Parkheuvel of het erachter gelegen De Ballentent, een gezellig havenrestaurant met gehaktballen in alle soorten en maten... Echt, je zult je geen moment vervelen. Bereid je goed voor, lees je goed in en plan al die activiteiten voor een heerlijke trip naar Rotterdam. 

Nederland Rotterdam RPV RonReizen oude haven
 • De Oude Haven.

Info

 • Nederland Rotterdam RPV RonReizen opnames

  Bezoek voor informatie over het vrijetijdsaanbod Rotterdam Tourist Information Coolsingel, Rotterdam Tourist Information CS of natuurlijk de website rotterdam.info.

Meer over