Piek in Boekingen RonReizen.nl

Piek in boekingen

De laatste persconferentie heeft de reislust bij de Nederlandse consument aangewakkerd. De grote boekingssites zagen een behoorlijk stijging in het aantal boekingen zo blijkt.

Zo zijn er het afgelopen weekend 35% meer pakketreizen geboekt ten opzichte van het weekend daarvoor. In vergelijking met hetzelfde weekend in 2021 zijn er twaalf keer zoveel pakketreizen geboekt. Dat kwam bovenop het feit dat het vroegboekseizoen de eerste twee weken van het nieuwe jaar al goed van start was gegaan zo zagen ze bij Vakantiediscounter; er waren vijf keer zoveel boekingen als dezelfde periode vorig jaar.

Piek in Boekingen RonReizen.nl
  • Waar gaat de reis naartoe?

We kijken vooruit

De meeste boekingen zijn gedaan voor het voorjaar en de zomer. Dat betekent dat we steeds verder vooruit durven te kijken. Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis zien de boekingssites een afname in het aandeel lastminutes.

Piek in Boekingen RonReizen.nl
  • De last minutes blijven achter...

Spanje aan kop

Zowel in 2020 als 2021 waren er in de zomer volop mogelijkheden om binnen Europa te reizen. De meest geboekte bestemming voor de zomerperiode (mei t/m september) is op dit moment dan ook Spanje. Gran Canaria, Tenerife en Mallorca gooien hoge ogen. Griekenland volgt op een tweede plek, met als populairste bestemmingen Kreta, Zakynthos en Rhodos.

Piek in Boekingen RonReizen.nl
  • Spanje blijft favoriet!

Top 5

De top bij van boekingen op dit moment ziet er als volgt uit: 

1 Spanje 38%

2 Griekenland 31%

3 Turkije 10%

4 Italië 5%

5 Dubai 3%

Meer over