Savannah, Georgia

Pareltjes langs de kust van Georgia

De kuststreek van Georgia is met zijn 160 kilometer Atlantische kustlijn, in Spaans mos gewikkelde eiken, havenstad Savannah en de Barrier Islands met uitgestrekte stranden, vuurtorens en badplaatsen een absolute aanrader. Dankzij het milde klimaat is het ook ideaal voor buitenactiviteiten.

Savannah is de oudste stad in de Amerikaanse staat Georgia en fascineert bezoekers met tal van bezienswaardigheden en spookverhalen. Tijdens een wandeling met de gratis app 'Savannah Experiences' ontdek je de verschillende facetten van Savannah, want je kunt je eigen route samenstellen. Vervolgens lees, of luister, je naar de informatie over alle belangrijke bezienswaardigheden die je passeert. In plaats van je eigen route uitstippelen, kun je ook een audiotour volgen. Deze vier kilometer lange route neemt je mee door de mooiste historische wijken, langs beroemde highlights en musea en naar de beste plekken om te shoppen of uit te gaan. De app is in het Engels en gratis te downloaden in de Apple Store voor iPhones en in de Google Play Store voor de Android-devices. Met de app ontdek je prachtige pleinen, mooie huizen, verborgen tuinen, oude kerken en begraafplaatsen, inclusief een aantal spookverhalen waar de koude rillingen van over je rug zullen lopen...

Verbodsmuseum

Het American Prohibition Museum (het Verbodsmuseum), gelegen bij de bruisende City Market, heeft dertien galerijen met voorwerpen uit het Prohibition-tijdperk, interactieve displays, historische auto's en levensechte waxfiguurtjes die speciaal voor het museum zijn ontworpen. Deze unieke tentoonstelling duikt diep in één van de meest controversiële en invloedrijke perioden in de Amerikaanse geschiedenis. De museumtour is self-guided, zodat je het op je eigen tempo kunt volgen. Die tour leidt je uiteindelijk naar het hart van het museum waar een authentieke bar uit de jaren 1920 is nagebouwd. Hier kun je je vergapen aan het antieke houtwerk terwijl je geniet van authentieke cocktails geserveerd door gekostumeerde barmannen. Last but not least: in het huidige historische district van Savannah mogen alcoholische drankjes openlijk op straat worden geconsumeerd. Dus museumbezoekers die hun cocktail liever in het zonnetje drinken, gieten hun drankje uit hun glas in een to-go cup voordat je het museum verlaat. Proost!

City Market, Savannah
  • Het Verbodsmuseum is gelegen bij de bruisende City Market.

Verse garnalen

Een uur rijden ten zuiden van Savannah fungeren twee steden als gateway naar de Golden Isles. Brunswick is net als Savannah de laatste jaren geweldig ontwikkeld. Naast charmante winkels en restaurants, kun je 's avonds ook meevaren met een 'crab cutter'. De vers gevangen garnalen worden direct aan boord bereid én geserveerd. Overigens... de Lady Jane is de enige garnalenkotter die wettelijk toeristen mag meenemen op haar vaart. Het gerucht gaat dat kapitein Larry Credle een afstammeling is van de beruchte piraat Blackbeard die ooit de Caribische wateren onveilig maakte...


History Walk in St. Mary's

In het kleine stadje St. Mary's, een paar kilometer ten zuiden van Brunswick, is de History Walk leuk en leerzaam. Ook een bezoek aan het Submarine Museum is de moeite waard. Hier vind je de modernste onderwaterperiscoop van Amerika. De indrukwekkende witte zuilen van de Antebellum villa's en de afgelegen begraafplaats vol eikenbomen, gewikkeld in Spaans mos, en nostalgische engelenstandbeelden geven je het gevoel alsof je wordt teruggeworpen in de tijd.

Lees ook:

Acht tips voor de lekkerste vis aan England's Coast

Verse garnalen
  • Op de 'crab cutter' worden garnalen vers bereid en geserveerd.

Jekyll Island Club

Rond de eeuwwisseling waren de Golden Isles aan de Atlantische kust van Georgia een populaire overwinteringsplaats voor de superrijken. Beroemde families zoals de Rockefellers, Vanderbilt, Goodyears en Pulitzers behoorden allemaal tot de 50 leden van de exclusieve Jekyll Island Club. Nu is Jekyll Island een vakantieparadijs met ongerepte natuur, tennisbanen, een waterpark, 30 kilometer aan fietspaden, een vissteiger en het gerenommeerde Jekyll Island Club Hotel. Het voormalige Club House is nu een mooie 4-sterrenaccommodatie. De Jekyll Island Golf Club werd opgericht in 1894 en bestaat uit vier golfbanen met in totaal 63 holes. Kilometers zandstranden - waaronder het fotogenieke drijfhoutstrand met honderden omgevallen bomen - nodigen uit tot wandelen en zwemmen. Het Georgia Sea Turtle Center is een kuuroord voor gewonde zeeschildpadden, brengt de nesten in kaart en zet zich in voor het behoud van het maritieme leven. Het eiland, via een dam verbonden met Brunswick, is ook met de auto prima te bereiken.

Jekyll Island, Georgia
  • Jekyll Island is een vakantieparadijs met ongerepte natuur.