6 pareltjes van hotels in Centraal-Amerika

6 pareltjes van hotels in Centraal-Amerika

Luxe kamers met technische snufjes, eco-projecten en zelfs een vegan-resort: deze hagelnieuwe hotels in Centraal-Amerika zijn iets om naar uit te kijken in 2020.

Belize

Het duurde even, maar Blackadore Caye, het grootse eco-project van Leonardo DiCaprio, opent in 2020 dan eindelijk haar deuren. De steracteur investeerde in een resort met 36 bungalows en 36 villa’s die allemaal uitgerust zijn met zonnepanelen en verlichting volgens het circadiaans ritme. Een onderzoekstation naar klimaatverandering maakt Leo’s ideologie compleet.


Mariposa Jungle Lodge is het eerste vegan-resort in Belize. De beschrijving klinkt als volgt: ‘een luxury tropical jungle vacation getaway’. Hoe? Vanuit cabaña’s en suites liggen de jungle, verborgen grotten, watervallen en het Maya-erfgoed aan je voeten.  

  • Belize.

Guatamala

Aan de oevers van het mystieke meer van Petén Itza werd recent Bolontiku Boutique & Spa geopend. Een karakterstiek hotel dat het Maya-erfgoed in het interieur combineert met de luxe van nu. Het warme klimaat, de heldere sterrenhemel en activiteiten in de natuur maken dit slaapadres tot een bijzonder verblijf.


Ook het Oceana Resort + Conventions valt op als nieuwkomer in het Guatemalteekse accommodatie-aanbod. Dit 200 kamers tellende hotel ligt in het dorp El Conacaste nabij Monterrico en richt zich op de leisure- en business traveller. Troeven zijn de zwembaden, de witte- en vulkanische stranden, de spa en restaurants met local food en Italiaanse specialiteiten.  

  • Guatamala

Honduras

Nog niet te boeken, maar wel iets om naar uit te kijken: het Boutique resort van Kimpton Hotels & Restaurants. Naast 43 één- en tweepersoons kamers worden hier ook een presidentiële suite, roof top bar, zwembaden en legio restaurants opgetrokken.

  • Honduras

El Salvador

Surfen en luxe lijken niet per se hand in hand te gaan. Wie wilde ritjes op de golven toch graag met het nodige comfort afwisselt, kan terecht in Puro Surf Hotel + Performance Academy. Een smaakvol, authentiek en bovenal luxe resort in El Zonte, pal aan zee. De infinity pool, yogastudio en het Covana restaurant waar de pure keuken centraal staat, zijn de kers op de taart.

  • El Salvador