De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Naturist

FrankrijkRoadtrip voor naturisten door Zuid-Frankrijk

Naturisten hebben in Frankrijk volop mogelijkheden. Zon, zee, strand, lekker eten, fijne wijn… Dat is Zuid-Frankrijk! Dat kan in een hotel, maar kampeerterreinen zijn er ook volop. Waar Frankrijk ook bekend om staat is naaktkamperen. Zeker in het zuiden is dat met dat lekkere weer heerlijk. Een met de natuur en lekker egaal bruin worden. Dat hoeft tegenwoordig niet meer op een plek te zijn, want je kunt ook in je blote billen een heuse roadtrip maken!

Oase van rust

Het blote avontuur begint in het zuidoosten van Frankrijk, namelijk in Saint Privat de Chamclos. De houten chalets op de camping Domaine de la Sablière verzekeren je van een oase van rust. Ook geschikt voor het hele gezin. Geniet van de mooie vergezichten en proef van de lekkere  gastronomie. Of duik zelf in de lokale cuisine en volg een van de beroemde jam-workshops.

Domaine de la Sablière
  • De houten chalets verzekeren je van een oase van rust.

Groen in je blootje

De volgende stop brengt je naar het hart van de Provence, tussen de Luberon en de Mont Ventoux. Camping Domaine de Bélézy in Bedoin is je doel. Wie op zoek is naar een ‘groene vakantie’ zit hier goed. Ga langs op de mini-boerderij met biologische moestuin of proef de delicatessen gemaakt door regionale producenten. Hier vind je ook de lavendelroutes die al meer dan een eeuw de identiteit van de Provençaalse landschappen vormen.

Lees ook:

Truffels, wijn en olijven op de Mont Ventoux in de Vaucluse

Camping Domaine de Bélézv
  • Wie op zoek is naar een ‘groene vakantie’ zit op Camping Domaine de Bélézy goed.

Aan de Middellandse Zee

Zo’n tweeënhalf uur rijden verder bevindt zich de luxe camping Le Sérignan Plage Nature in Sérignan. Het beschikt over een lang fijn zandstrand voor naturisten aan de Middellandse Zee. Proef hier een van de cocktails in de schaduw van eeuwenoude olijfbomen, ontspan in de Balneo-therapieruimte of ontdek de lokale wijnen.

Middellandse Zee
  • De luxe camping Le Sérignan Plage Nature beschikt over een fijn zandstrand voor naturisten.

Voordeel van een blote vakantie

Minder bagage! Want je kleding laat je, grotendeels, thuis. Naast kleding kun je ook een deel van je dagelijkse zorgen thuislaten. Keuzestress over wat je aan moet trekken? Dacht het niet. Het is simpelweg genieten van het culturele hart van de Provence in je blote kont.

Kijk hier voor meer informatie.

Meer over