De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Korting! Vaar mee op een salonboot tijdens het Amsterdam Light Festival

NederlandKorting! Vaar mee op een salonboot tijdens het Amsterdam Light Festival

De achtste editie van het Amsterdam Light Festival vindt dit jaar van 28 november tot en met 19 januari 2020 plaats. RonReizigers krijgen 15% korting bij een boeking op een van de salonboten van Rederij Prinsengracht. Lees snel verder!

Elk jaar wordt de stad Amsterdam een kleine twee maanden verlicht door tientallen kunstwerken van nationale en internationale kunstenaars. In de editie 2019-2020 zijn er 30 lichtkunstwerken met als thema ‘Disrupt'. De werken laten zien dat licht een belangrijke rol speelt in het overbrengen van een boodschap, gevoel en emoties. Met het thema 'Disrupt' duiden de kunstenaars op het ontregelende effect dat wij als mens hebben op de natuur en klimaat. Andersom doet de natuur dat ook op de mens. En dat wordt gedurende het festival uitgebeeld door lichtkunstenaars. Een groot deel van de kunstwerken is interactief en de verlichting reageert op signalen van mobiele telefoons en het passeren van voetgangers of boten.

Amsterdam Light Festival
  • De lichtsculpturen vind je door de hele binnenstad.

Mooier vanaf het water

Deze achtste editie van het Amsterdam Light Festival kun je natuurlijk al wandelend bekijken. Maar nog mooier is het vanaf het water. Tal van rederijen bieden arrangementen aan. Dit jaar kiezen wij voor Rederij Prinsengracht. Een kleine boutique-rederij en een van de weinige rederijen nog die in het centrum van Amsterdam zit, namelijk op de Prinsengracht. Het zijn vier klassieke (salon)boten die niet alleen iedere dag te boeken zijn, maar zeker tijdens het festival met veel toewijding bezoekers rondvaren. 

Salonboot
  • Maak een rondvaart tijdens het festival in een klassieke salonboot.

Info

  • Het Amsterdam Light Festival 2019-2020 is van 28 november 2019 t/m 19 januari 2020 te zien. De werken zijn verlicht van 17.00-23.00.

    Handige plattegronden met de tentoonstellingsinformatie en (loop)routes zijn te koop bij de iAmsterdam Store op het Centraal Station of bij de informatiepunten van het Amsterdam Light Festival. Deze vind je in het Koffiehuis bij het Centraal Station en bij de Hoftuin. 

Magie tijdens het varen

In ruim een uur word je met de klassieke salonboten langs de lichtkunstwerken gevaren. De meeste kunstwerken liggen direct aan het water: vanaf de boot heb je het beste uitzicht. Zeker wanneer het kunstwerk een van de grachten overspant en je er langzaam onder door vaart! Op windstille avonden is de magie compleet als de reflecties van de  kunstwerken de grachtenpanden laten spiegelen in het water. De salonboten zijn verwarmd en voorzien van een toilet. Goed ingevoerde  gidsen vertellen je alles over festival en dit alles wordt vergezeld met leuke sfeermuziek en onvervalste Amsterdamse humor. 

Salonboot
  • Vanaf het water zijn de kunstwerken nog beter te bewonderen.

Makkelijk bereikbaar

De boten liggen niet ver van Amstelveld aangemeerd en zijn makkelijk te bereiken. De ontvangst is bij Brasserie Nel op datzelfde Amstelveldword en daar zou je eventueel ook een aansluitend diner kunnen boeken. De brasserie is versierd in winterse sferen. Vandaar word je begeleid naar de Reguliersgracht waar de salonboten liggen te wachten. De boten varen in maximaal 75 minuten langs alle kunstwerken. 

ALF
  • Telkens word je weer verrast door nieuwe lichtobjecten.

Kortingsdeal!

  • Een van de ‘founding fathers’ van het lichtfeest is Vincent Horbach van Rederij Prinsengracht. Met zijn vier klassieke salonboten organiseerde hij in 2009 de Christmas Canal Parade en Winter Magic Amsterdam, dat in 2012 uitmondde in het Amsterdam Light Festival. Rederij Prinsengracht heeft diverse arrangementen. Je kunt tickets boeken voor een rondvaart of een privéboot boeken voor je eigen vrienden, familie of collega’s. RonReizigers krijgen bij een boeking 15% korting! Klik op deze link en vul de kortingscode Lightfestival15 in en ontvang je korting op de tickets. Veel plezier! 

Meer over