Eten in vliegtuig

Kook mee met de Emirates-chefs!

Thuisblijven en tegelijkertijd de wereld rond gaan, gaat dat wel samen? Jawel! Emirates maakt het mogelijk een culinaire wereldreis te maken. Om reisinspiratie naar de keuken in eigen huis te brengen, delen chef-koks van Emirates een internationaal driegangenmenu gebaseerd op een aantal bestemmingen uit het wereldwijde netwerk van de luchtvaartmaatschappij. Hier een voorproefje!

Voorgerecht: traditionele linzensoep

De wereldreis start in Emirates' thuishaven, Dubai. In het Midden-Oosten staan linzen en andere peulvruchten bekend als populaire bronnen van voedingsstoffen. Daarom presenteert Emirates-chef Said El Alam als voorgerecht een traditionele Arabische linzensoep. De linzensoep is eenvoudig genoeg voor een beginnende kok en de perfecte manier om deze culinaire reis te starten. Bekijk hier de volledige video met stapsgewijze instructies. Wie zich volledig wil onderdompelen in de Midden-Oosterse keuken, kan inspiratie opdoen uit andere Arabische gerechten te vinden in deze Emirates playlist. Van garnalen Machbous tot lam Kofta en vis Sayadieh – zo zet je een Midden-Oosterse feestmaal op tafel.

Linzensoep
  • Linzensoep.

Hoofdgerecht: de kruidige smaken van India

Voor het hoofdgerecht bezoeken de thuiskoks het kleurrijke India met een smaakvolle lam Biryani. Emirates-chef Ravi Nage presenteert het traditionele Indiase gerecht van lamsvlees en kruidige rijst met een frisse yoghurt Raita. Dit gerecht is een klassieker in de keuken van Emirates en wordt in verschillende varianten geserveerd in zowel Economy, Business als First Class. Het toevoegen van typische Indiase kruiden zoals kardemom brengt je naar één van de indrukwekkende kruidenplantages van het land. Bekijk hier de volledige video met stapsgewijze instructies.

Lam Biryani
  • Lam Biryani.

Dessert: zoete verleiding uit Europa

Het menu wordt dicht bij huis afgesloten, namelijk met traditionele Duits/Zwitserse zoete crêpes met appelcompote. Er is altijd ruimte voor een dessert, sommige chefs beweren zelfs dat het dessert het belangrijkste onderdeel van het menu is. Emirates-chef Udo Leick introduceert dit recept voor zoete crêpes met een romige vulling. Bekend onder verschillende namen in Duitsland en Zwitserland, is deze zoete pannenkoek erg populair bij alle leeftijdsgroepen en wordt het zowel als hoofdgerecht als dessert geserveerd. De overheerlijke appel- en rozijnenvulling en bijzondere smaak brengen je direct naar Frankrijk, Zwitserland of Duitsland. Bekijk hier de volledige video met stapsgewijze instructies.

Zoete crêpes met appelcompote
  • Zoete crêpes met appelcompote.

Internationale gerechten aan boord

Deze internationale gerechten en vele andere gastronomische meergangenmenu's, die worden aangepast aan het land van bestemming en bereid met lokale ingrediënten, komen uit het receptenboek van Emirates. Elk jaar worden meer dan 110 miljoen maaltijden met 12.450 verschillende recepten geserveerd aan boord van het vliegende Emirates restaurant. Aandacht voor detail en variatie staat voorop, zowel in First, Business als Economy Class. De chef-koks van de luchtvaartmaatschappij richten zich op eenvoudige, goed bereide gerechten die de nadruk leggen op verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit en die maandelijks worden gewijzigd. Emirates Food Channel, beschikbaar op YouTube, geeft reizigers een kijkje achter de schermen en toont hoe Emirates aan boord haar menu's samenstelt. De afleveringen tonen hoe ingrediënten geselecteerd worden om optimaal te gebruiken aan boord en hoe de Emirates chefs met oog voor detail de gevarieerde menu's ontwikkelen.

Meer over