Streets of the World expositie

EngelandDe grootste foto-expositie ter wereld doet Londen aan

Streets of the World, de grootste foto-expositie ter wereld, is vanaf 2 mei te zien op Canary Wharf in Londen. De Nederlands fotojournalist Jeroen Swolfs fotografeerde tijdens zijn zeven jaar durende wereldreis het dagelijkse straatleven in vrijwel alle hoofdsteden ter wereld en ging op zoek naar wat ons als mensen verbindt. Vanaf donderdag 2 mei tot en met vrijdag 24 mei 2019 is zijn levenswerk te bezichtigen in Londen.

De expositie start aan de oever van de Thames en loopt over het gehele terrein van Canary Wharf naar Montgommery Square, een totale afstand van ruim 1 kilometer. Tijdens de wandeling geef je je ogen de kost aan de 195 foto’s. De fotograaf geeft met zijn foto’s een uniek kijkje in de verschillende culturen van het begin van de 21steeeuw.  In de Behind the Streets - Video Walk neemt fotojournalist Jeroen Swolfs bezoekers persoonlijk mee op een wereldreis langs zijn meest fascinerende foto’s.

Streets of the World expositie

  Burgerschap, compassie en verbinding

  Na zeven jaren de wereld rond te reizen gaat Jeroen Swolfs terug naar alle landen ter wereld om zijn foto’s en verbindende boodschap terug te brengen naar de mensen. Hiermee hoopt hij de mensheid dichter bij elkaar te brengen. In zijn werk legt hij de nadruk op wat ons verbindt als mens en hoeveel we, ondanks al onze culturele verschillen, wereldwijd op elkaar lijken.

  Canary Wharf, Engeland

   Streets of the World Tour

   Streets of the World lanceerde in januari de grootste foto-expositie ter wereld in Dubai. In maart werd een expositie geopend op de Amsterdamse Zuidas. Nu vindt Streets of the World ook haar weg naar Canary Wharf in Londen. Who’s next?

   Lees ook:

   Dít is de leukste manier om Londen te ontdekken

   Meer over