Golfbaan aan zee

MauritiusGolfen op Mauritius

Hagelwitte stranden, felblauwe zee, palmbomen, de fijnste resorts… Mauritius heeft alles wat je van een exotisch en romantisch vakantie-eiland zou verwachten. Ja, je kunt er heerlijk een hele week op een strandbedje liggen. Maar voor de actievelingen valt er ook genoeg te beleven. Op het water, in het binnenland en voor de echte verwennerij liggen er tal van golfbanen.

Beeldbepaler

Zelf speelde ik ooit met mijn zoon de Paradis Golf Club. Aan de lagune van de Black River op de zuidwestelijke punt van het schiereiland speel je hier een keurige 18-holes championship course waarbij de berg/rotspartij Le Morne voortdurend het beeld bepaalt.

Paradis Golf Club
  • De berg/rotspartij Le Morne bepaalt het beeld op de Paradis Golf Club.

Golfen op de vulkaan

Het bergachtige binnenland is vulkanisch. Op de hellingen van de slapende Grand Bassin-vulkaan ligt het Avalon Golf Estate. Een golfbaan die wordt omringd door theeplantages en je op een mooie dag prachtig uitzicht vanaf diverse holes biedt op de kust en de Indische Oceaan.

Golfbaan
  • Op de slapende Grand Bassin-vulkaan ligt het Avalon Golf Estate.

Superdeluxe

Domaine de Bel Ombre is een groot gebied waar twee 5-sterrenhotels en tal van luxe villa’s op huizen. Ook is er een natuurreservaat en om het af te maken is er een 27 holes golfbaan aangelegd, Heritage genaamd. Een schitterende baan die al vele malen is onderscheiden.

Lees ook:

Paradijselijk golfen op de Bahama's

Golfbaan Heritage
  • In Domaine de Bel Ombre is de 27 holes golfbaan, Heritage, aangelegd.

Apies kijken

Weer heel anders is de Tamarina Golf Club. De architect heeft hier juist getracht de baan te integreren in het bestaande landschap. Dat betekent wilde natuur die de fairways omzoomt waarbij het zo kan zijn dat wilde apen je de weg wijzen naar de volgende hole…

De Tamarina Golf Club
  • De Tamarina Golf Club integreert zich in het bestaande landschap.

Over de lagune

En in het kort de overige banen: aan de oostkust treft je nog de Four Seasons Golf Club; Ile aux Cerfs Golf Club ligt op een eilandje op acht minuten varen; Mont Choisy Le Golf, de naam zegt het al: zicht op de bergen en de Legend Golf Course staat bekend om de 17e hole waarbij je over de lagune slaat.

Lees ook:

De wind wint op Aruba

Golfen op Mauritius
  • één van de vier overige banen is de Legend Golf Course, waar je bij de 17e hole over de lagune slaat.

Korting!

Ben je echt een fanatiekeling dan is er de Golfing Mauritius Pass waardoor je tegen een voordelig tarief meerdere banen kunt spelen. Via de Mauritius Golf Tourism Association is ‘ie aan te schaffen! Doe er je voordeel mee...

Golfing Mauritius Pass
  • Met de Golfing Mauritius Pass kan je voordelig op meerdere banen spelen.
Meer over