e-bike routes Les Gets en Châtel - RonReizen

Frankrijk5 e-bike routes in Les Gets en Châtel

Dankzij de e-bike zijn we veel mobieler en bewegen we ons ook gemakkelijker in de Franse bergen, zoals bij Les Gets en Châtel. Deze twee dorpen in de Franse Alpen brengen nu speciale routekaarten voor e-bikes uit. We kiezen 5 prachtige routes door de bergen, met tips & tricks voor onderweg.

E-bike route Mont Caly

Fietsroute de Mont Caly (7 km, 355 meter hoogteverschil) is een klassieker. Het rondje start bij de lift Mont-Chéry waar je met je fiets de lift naar boven neemt. De route leidt na ongeveer een kilometer door een bos en vervolgens langs oud bergchalet Grange de l’Achat. Via een lange afdaling van 1.300 meter loopt de route naar het lieflijke gehuchtje Mont Caly, bekend van de traditionele savoyaardse Alpen chalets. Wanneer het onbewolkt is, is de Mont Blanc vanaf hier zien. Bij een bergfonteintje kun je je fles water bijvullen en er is een cafeetje met een fijn terras. De terugweg is via het lager gelegen pad en het eindpunt bij een charmant klein meertje.

E-bike route Mont Caly - RonReizen
  • E-biken bij Les Gets

Fietsen over de bergkam bij Les Gets

Deze route (3km, 245 meter hoogteverschil) is zeer geschikt voor wie voor het eerst op een e-bike zit. De start is bij stoeltjeslift Chavannes Express waar de fiets mee naar boven kan. Vanaf daar fiets je over een bergkam tussen Morzine en Les Gets. Halverwege kom je langs bergchalet Le Vaffieu – ideaal voor een lunchbreak of koffie met een heerlijk bosbessentaartje. Tip: 150 meter voorbij restaurant is een oplaadpunt dat op zonne-energie werkt. Ideaal om de batterijen op te laden terwijl je aan het lunchen bent. Het eindpunt is bij lift Le Pleney vanwaar je per lift of met fiets kunt afdalen. De volledige route vind je hier.

E-biken bij Les Gets - RonReizen

Het meer van Vonnes rond

Het meer van Vonnes ligt op maar een kilometer afstand van het centrum van het dorpje Châtel. Vanuit het dorp fiets je naar het meer waarna je het meer rondrijdt (4 km, 122 meter hoogteverschil). Rond het meer staan panelen met uitleg over natuur, milieu en het belang van water in de omgeving.

E-bike route bij Chatel
  • E-biken bij Châtel

Abondance kaas bij Col du Saix

Vanuit Petit Châtel fiets je via sur le Cret naar de Col du Saix (14,1 km, 620 meter hoogteverschil). Onderweg kom je typisch Savoyaardse bergchalets tegen. In Châtel en de Abondance vallei maken niet minder dan dertig boeren nog steeds op traditionele wijze de beroemde Abondance kaas. Een fijn lunch- of koffie-adres onderweg is het chalet van Theo. Op het hoogstgelegen punt de Col du Saix heb je prachtig uitzicht over de Abondance vallei.

E-biken langs rivier de Dranse Chalet - RonReizen
  • E-biken langs rivier de Dranse.

E-bike route langs rivier de Dranse

Vanuit Châtel, Abondance en La Chapelle d’Abondance is het fijn e-biken langs de rivier de Dranse. De totale route is 16 km. Het pad is tamelijk vlak en gaat midden door een natuurgebied met rijke flora en fauna.

De verschillende e-bike routes in Les Gets zijn hier te vinden.

Meer over