Het rotsachtige Uçhisar-kasteel in Cappadocië - RonReizen

TurkijeDroom weg bij deze Turkse vergezichten

Met zijn millennia-oude geschiedenis, wereldberoemde gastronomie, adembenemende cultuur en natuurlijke pracht is Turkije een van de landen met de meest uiteenlopende 'smaken' ter wereld. Met uitzichten, de een nog mooier dan de ander, biedt Turkije een onvergetelijke ervaring. Dit zijn de mooiste plekken in Turkije, die stuk voor stuk een plekje op je post-crisis bucketlist verdienen.

1. Kız Kulesi - Leandertoren in Istanbul

De Kız Kulesi is een van de bekendste symbolen van Istanbul: de toren heeft een geschiedenis van 2.500 jaar en is de inspiratiebron geweest voor vele gedichten. Gebouwd op een klein eilandje voor de kust van de Aziatische kant van Istanbul, is de toren per boot bereikbaar. Vooral in de avondzon is de toren oogverblindend!

1. Kız Kulesi - Leandertoren, Istanbul - RonReizen
  • 1. Kız Kulesi - Leandertoren, Istanbul

2. Berg Nemrut, Adıyaman

De Nemrut berg staat sinds 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en ligt in het district Kahta in Adıyaman. Door de standbeelden van wel tien meter hoog en meterslange inscripties werd de berg Nemrut door het destijdse koninkrijk als een heilige plaats beschouwd. De standbeelden op de berg doen mysterieus aan, vooral met het licht van de zonsopgang en zonsondergang.

2. Berg Nemrut, Adıyaman - RonReizen
  • 2. Berg Nemrut, Adıyaman

3. De Pamukkale-travertijnen in Denizli

De travertijnen van Pamukkale worden ook wel het 'Witte Paradijs' genoemd en staan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Travertijn is een kalksteen die gevormd wordt door kalkwater uit warme bronnen. Takjes en bladeren die in dit water vallen en verteren veroorzaken de kenmerkende onregelmatige poriën van de travertijn. Na bijna een millennium als thermale bron te hebben gediend, is het gebied een belangrijke trekpleister voor zowel degenen die op zoek zijn naar een remedie voor hun kwalen als degenen die het Witte Paradijs niet willen missen.

3. De Pamukkale-travertijnen in Denizli - RonReizen
  • 3. De Pamukkale-travertijnen in Denizli

4. Het sprookjesachtige Uçhisar-kasteel, Cappadocië

Gelegen op vijf kilometer van Nevşehir, ligt Uçhisar, een eeuwenoude nederzetting. Het kasteel van Uçhisar is een gigantische rotsformatie met honingraat-structuur. Het heeft twee enorme sprookjesachtige schoorstenen die dicht bij elkaar staan en die vanaf ver te zien zijn. De lokale bevolking noemt de grotere het 'Kasteel van de Meester' en de kleinere het 'Kasteel van de Garde'.

4. Het rotsachtige Uçhisar-kasteel in Cappadocië - RonReizen
  • 4. Het rotsachtige Uçhisar-kasteel in Cappadocië

5. Rotsgraven in Myra, Demre

De geschiedenis van de oude stad Myra en de Lycische rotsgraven, in het Demre-district van Antalya, gaat terug tot de vijfde eeuw voor Christus. De oude stad Myra staat bekend als de stad waar Sint-Nicolaas (ook wel de Kerstman), als bisschop diende. Vermoedelijk werd in het jaar vijfhonderd over het graf van de bisschop Nikolaas in Myra een kerk gebouwd die zich snel als pelgrimsoord ontwikkelde.  

Omdat pelgrimstochten populair waren in die tijd, roofden in het jaar 1097 Italiaanse kooplui of piraten de resten van Nikolaas uit Myra en brachten het mee naar huis. De eens populaire kerk in Myra zonk in de volgende jaren naar onbeduidend niveau. De Russische tsaar Nikolaas I liet vanaf 1853 de kerk in Myra weer opbouwen. Deze eeuw worden opgravingen en herstelwerkzaamheden uitgevoerd door de universiteit van Ankara in samenwerking met het museum in Antalya. Daarbij werden onder andere oude wandschilderingen opgegraven. Zowel de historische als natuurlijke rijkdommen geven de plek een betoverend uitzicht.

5. Rotsgraven in Myra, Demre
  • 5. Rotsgraven in Myra, Demre

6. De Kapuzbaşı-watervallen in Kayseri

De Kapuzbaşı-watervallen, gelegen in Yahyalı, zijn de op een na hoogste watervallen ter wereld. De watervallen versmelten groen met blauw en bieden niet alleen een geweldig uitzicht, maar ook een kalmerende symfonie voor hun bezoekers.

6. Kapuzbaşı-watervallen in Kayseri - RonReizen
  • 6. Kapuzbaşı-watervallen in Kayseri

7. Paradijsje Ölüdeniz in Fethiye

Ölüdeniz ligt in Fethiye, Muğla, en lokt toeristen naar haar witte zandstranden, diepblauwe zee en weelderige groene bossen. Het uitzicht is adembenemend. En dankzij de weersomstandigheden is het plaatsje geschikt om het hele jaar door te paragliden.

7. Strand Ölüdeniz in Fethiye - RonReizen
  • 7. Strand Ölüdeniz in Fethiye

8. Het Çıldır meer in Ardahan

Gelegen op de grens tussen de provincies Kars en Ardahan, is het Çıldır meer en omgeving elk seizoen weer een ander visueel spektakel en een feest om naar te kijken. De omgeving van het meer is vooral bekend om zijn witte landschap in de winter, waarover je perfect een tocht per paardenslee kunt maken. Precies daarom wordt december beschouwd als de beste tijd om Çıldır te bezoeken.

8. Een bevroren Çıldır meer in Ardahan
  • 8. Een bevroren Çıldır meer in Ardahan

9. Köprülü kloof, Antalya

De Köprülü kloof, tachtig kilometer van Antalya, is een van de beste en meest drukbezochte plekken in Turkije om te raften. Een mooie Romeinse brug overspant de kloof. Daarnaast kunnen bezoekers van de kloof de verschillende natuurlijke en historische juweeltjes van het gebied ontdekken, bijvoorbeeld de oude stad Selge, die op elf kilometer van de kloof ligt.

9. De Köprülü kloof, Antalya - RonReizen
  • 9. De Köprülü kloof, Antalya

10. Eiland Kekova in Antalya

Kekova is een schilderachtig eiland dat bij de kust van Demre ligt. Een van de kenmerken die Kekova uniek maakt, is dat het merendeel van de oude ruïnes hier onder water staat doordat het water sinds de oudheid veel is gestegen. De gezonken stad Dolichiste ligt net ten noorden van  Kekova, en is bedolven door water door aardbevingen in de tweede eeuw na Christus.

10. Eiland Kekova in Antalya - RonReizen
  • 10. Eiland Kekova in Antalya
Meer over