De Dominicaanse Republiek heeft alles waar je van droomt

Dominicaanse RepubliekDe Dominicaanse Republiek heeft alles waar je van droomt

Binnenkort mogen we weer! In het kader van vakantietips onder voorbehoud: de Dominicaanse Republiek! Het land is namelijk op een verantwoorde manier haar grenzen weer aan het openen voor toerisme. Daarom tippen we hier alvast de mooiste nationale parken van de Dominicaanse Republiek.Veel landen boeken vooruitgang met hun vaccinatiecampagnes en het wereldwijde toerisme begint weer op te leven. De Dominicaanse Republiek heeft laten zien een echte koploper van Latijns-Amerika te zijn op het gebied van coronastrategie. En gelukkig maar, want de toeristische sector is één van de belangrijkste motoren van de Dominicaanse economie en de Dominicaanse Republiek is een fantastisch vakantieland! We zoomen in op de prachtige natuur die het land te bieden heeft.

Het opkomende Puerto Plata - RonReizen
  • Het opkomende Puerto Plata

Van strand naar berg: alles is aanwezig

De Dominicaanse Republiek staat bekend om de meest diverse landschappen die je zult vinden in het hele Caribische gebied. Je kunt in minder dan drie uur van een zandstrand naar een koel, bergachtig stadje op meer dan 500 meter boven de zeespiegel reizen. En de kustlijn van het land is geen geheim meer: die is in totaal meer dan 1.600 kilometer, met honderden toegankelijke, adembenemende stranden. En het land wordt geflankeerd door een reeks grote bergketens, waarvan de belangrijkste - de Cordillera Central - de thuisbasis is van de hoogste top van het Caribisch gebied: Pico Duarte, op 3.087 meter. Je ziet de veelzijdige natuur het beste in de nationale parken.

Nationale parken

De Dominicaanse Republiek herbergt 29 nationale parken. Deze weelderige gebieden zijn verspreid over het hele land.

Cotubanamá National Park

Bezoek in de buurt van Punta Cana het Cotubanamá National Park (vroeger Parque Nacional del Este) met haar indrukwekkende Taíno-grotten en bronwater. Het park bestaat uit meerdere eilanden voor de kust van Saona (een belangrijke broedplaats voor schildpadden), Catalina, en de zandbank van Catalinita, vol met koraalriffen en kolonies van fregatvogels.

Padre Nuestro deel van het Cotubanama National Park - RonReizen
  • Padre Nuestro deel van het Cotubanamá National Park

Los Haitises National Park

Of bezoek Los Haitises National Park voor de kust van Samaná. Dit is een van de meest adembenemende bezienswaardigheden van het land. Een reeks gigantische rotsen steken uit de zee, dikke mangroven gedijen in de omringende wateren en bruine sula's en fregatkolonies vullen de lucht. Op het land zijn grote Taíno-grotten met eeuwenoude rotstekeningen en pictogrammen. Het park is bereikbaar per boot vanuit Samaná of ​​over de weg vanuit Sabana de la Mar, wat zorgt voor een nog unieker avontuur.

Veel mooie zitjes in het Los Haitises National Park - RonReizen
  • Veel mooie zitjes in het Los Haitises National Park

Montecristi National Park

Als je je naar het noordwesten waagt, komt je in het woestijnachtige landschap van Montecristi National Park, de thuisbasis van El Morro, een kalkstenen mesa die meer dan 200 meter (700 voet) boven de Atlantische Oceaan uittorent, en door de bewoners van het gebied liefkozend de Tafelberg van de Dominicaanse Republiek wordt genoemd. Het park omvat een set van zeven offshore-cayes die tot de meest ongerepte en minst bezochte in de DR behoren.

El Morro de Montecristi - RonReizen
  • El Morro de Montecristi

Jaragua National Park

Wie wat bewaart, die heeft wat! Degenen die naar het zuidwesten trekken, krijgen een mooie beloning: Jaragua National Park, het grootste van de nationale parken van de DR, met de status van UNESCO-biosfeerreservaat vanwege de vele ecosystemen, variërend van droge bossen tot cactussen, de thuisbasis van de neushoorn en de leguaan van Ricord, ongeveer 400 soorten flora, 130 soorten vogels, stranden waar schildpadden broeden en flamingo's.

Ook het prachtige Playa de las Aguilas is deel van het Jaragua National Park - RonReizen
  • Ook het prachtige Playa de las Aguilas is deel van het Jaragua National Park

En de coronamaatregelen?

De Dominicaanse Republiek staat momenteel nog op oranje, dus ga er alleen heen voor noodzakelijke reizen.

Als dit verandert, is het land een goede vakantiebestemming, omdat de coronastrategie van het land al maanden succesvol blijkt. De maatregelen van de Dominicaanse Republiek zorgen ervoor dat de toeristische centra in het land veilige plaatsen voor de bezoekers blijven. Ook worden willekeurige testen uitgevoerd op passagiers die binnenkomen in de belangrijkste luchthavens van het land. Deze maatregelen anticiperen ook op het risico van de opkomst van nieuwe varianten.

Meer over