Thaise eilanden die je moet bezoeken

ThailandDe 3 Thaise eilanden die je bezocht moet hebben

Eigenlijk kun je geen misser maken als je naar de eilanden van Thailand gaat. Ook op de meer party-spots heb je genoeg rustige - en met name prachtige - uithoeken. Er is alleen één maar: ze allemaal aan doen, is op z’n zachtst gezegd een pittig klusje. Wegwijs worden? Zoek dan niet verder.

1. KO TAO 

Laten we noordelijk starten. Zeker als je vanaf Bangkok reist, is Ko Tao (‘Ko’ is eiland in het Thais) een logisch vervolg. Verwacht hier vooral heel veel gezellige barretjes, fraaie uitzichtpunten (scooter naar Secret Bar voor de zonsondergang) en tientallen duikscholen. Je brevet halen is hier niet alleen relatief goedkoop, je onderneemt het ook nog op een van de mooiste duiklocaties ter wereld. Met een beetje geluk spot je een haai of schildpad. Impian Divers is de enige Nederlandse school. Stuur ze tijdig een mailtje, want soms zitten de klasjes vol…  

2. KO LANTA 

Hiervoor moeten we aan de westkant zijn. Ko Lanta hoort bij de populaire streek Krabi en is per boot én per bus te bereiken. Dit eiland, waar het werkelijk stíkt van de aapjes, is vrij groot en daarom zouden we vooral adviseren er minimaal twee volle dagen te verblijven. Zo kun je het noorden ontdekken, maar ook tijd overhouden om naar het zuiden te gaan. Dit alles doe je per scooter.  

De mooiste Thaise eilanden die je moet bezoeken

  In het noorden vind je met Long Beach een mooi strand, kun je lekker en goedkoop eten bij Somewhere Else en is de openluchtbioscoop Lanta Cinema ook een aanrader! Elke avond, om 19.00 en 21.00 uur, draait daar een relatief nieuwe film. In het zuiden moet je zeker het Nationale Park gezien hebben en is qua strand Bamboo Beach fraai. Op zoek naar een portie cultuur en leuke souvenirs? Bezoek dan het schattige stadje Lanta Old Town en haal koffie (samen met de overheerlijke mango crumble!) bij Grandma’s House. 

  Bezoek deze Thaise eilanden

   3. KO LIPE 

   Ah, Ko Lipe… Veel fijner dan dit zie je ze amper. Het lijkt wel alsof niet elke toerist het kent, want hier zou eigenlijk iedereen eens heen moeten. Zéker als je al in de buurt bent. Veel reizigers gebruiken het om vervolgens via Langkawi de grens van Maleisië over te gaan. Maar Ko Lipe is meer dan een oversteekstop.  

   Must see Thaise eilanden

    Het is vooral beeld- en beeldschoon. Je kunt er geweldig snorkelen, de Walking Street is het enige, maar zeer bruisende hart en o-o-o die stranden... Misschien wel de mooiste van Thailand. Pak bijvoorbeeld eens de fiets en navigeer via Google Maps op Sanom Beach Resort. Een uitdagend ritje met tot slot een brak paadje naar de kust. Maar het is het allemaal waard, want het strandje wat eraan vast ligt, lijkt rechtstreeks uit een Bountyreclame te komen. 

    Mooie Thaise eilanden

     Tekst en foto's: Oane Born. 

     Meer over