Blue monday blauw RonReizen.nl

Blij van blauw

Blue monday, de meest depressieve dag van het jaar, hebben we gelukkig alweer achter de rug! Toch worden we nog niet heel blij van het grijze weer, de lockdowns en alle beperkingen, dus hier 7 blauwe tips om je een beetje op te vrolijken.

Heb je ooit water gezien dat blauwer is dan blauw? Wij wel! De rivier Rio Celeste die stroomt door het Tenorio Volcano National Park in Costa Rica is hier het bewijs van. Dit natuurwonder laat je even stoppen met ademen. Het water is zo adembenemend mooi, alsof er een filter overheen is bewerkt. De rivier is nog niet zo heel lang geleden ontdekt dus daarom staat deze bovenaan onze blauwe hotspotlijst.

Blue monday blauw RonReizen.nl
  • Costa Rica.

Het blauw van Saint Martin

Op Pinel Island gelegen midden in een nationaal natuurreservaat dichtbij Saint Martin is er alle mogelijkheid om heerlijk te genieten van de parelwitte stranden en de helderblauwe wateren. De onderwaterwereld is zo helder dat het voor de liefhebbers onder ons de ultieme plek is om te duiken of te snorkelen. Het eiland is makkelijk te bereiken met een ferry, kajak of privéboot.

Blue monday blauw RonReizen.nl
  • Pinel Island.

In blauwe staat

Blue mind, een begrip wat menig surfer kent. Een meditatieve staat van zijn waarop een surfer volledig één is met het water en wacht om zijn of haar golf te pakken. Het moment van adrenaline is daar wanneer de surfer eindelijk op zijn plank kan staan. De kustlijn van Portugal is de place to be om te genieten van metershoge blauwe golven. Het heeft voor ieder wat wils, van beginner tot aan big wave surfer. In de kustplaats Nazare vindt ieder jaar het WSL - World Surf League (WSL) big wave competitie plaats. De hoogste blauwe golf ooit gesurft was er een van 30 meter hoog! Zowel een blauwe hotspot voor de surfer als voor de kijker. 

Blue monday blauw RonReizen.nl
  • Nazare, Portugal.

Caribisch blauw

Een verborgen parel in het Caribische gebied is het Goldenrock Resort op St. Eustatius. Het kleine eiland is relatief onontdekt en biedt een bijzonder ervaring voor avontuurlijke reizigers. Het Goldenrock Resort biedt daarbij het beste uitzicht. Vanuit alle kamers kun je mijlenver kijken over de magische blauwe zee. Het hotel staat bekend als 'duik en natuur'-resort en biedt duikliefhebbers de mogelijkheid om te genieten van veelkleurige vissen in de Caribische Zee.

Blue monday blauw RonReizen.nl
  • St. Eustatius.

Gezond blauw!

De eilanden van Okinawa in Japan zijn een van de weinige 'Blauwe Zones' in de wereld: gebieden waar de levensverwachting van de bevolking veel hoger is dan het wereldgemiddelde. Er zijn veel factoren die de levensduur van de Okinawanen ondersteunen. Denk hierbij aan het stabiele subtropische zeeklimaat, een gevarieerde leefomgeving en andere natuurlijke elementen. Ook de mentaliteit en gezonde eetgewoonten van de bevolking dragen bij aan een hogere levensverwachting. Allemaal verhuizen naar de blue zone dus, of in ieder geval wat van de gezonde levensstijl van de Japanners adopteren.

Blue monday blauw RonReizen.nl
  • Kabira Bay, Okinawa.

Het blauw van de nacht

Het kraakheldere turquoise water rondom Koh Phi Phi zorgt overdag voor fantastische uitzichten, maar wanneer je er ’s nachts de zee op vaart aanschouw je misschien wel een heel ander soort blauw. Als de zon na een zwoele zomerdag ondergaat bestaat de kans dat de zee zomaar ineens oplicht, de tropische temperaturen maken Thailand namelijk tot de perfecte bestemming om zeevonk met eigen ogen te bekijken. Onder andere op Koh Phi Phi, Ao Nang en Ton Sai laat het bijzondere natuurverschijnsel zich regelmatig zien. Overdag genieten bezoekers er van de zon op een van de vele parelwitte stranden, maar zodra de maan tevoorschijn komt verandert de zee en zorgt de blauwe gloed voor betoverende plaatjes.

Blue monday blauw RonReizen.nl
  • Koh Phi Phi, Thailand.

IJslands blauw

Wie denkt aan helderblauw water, denkt al snel aan de Blue Lagoon in IJsland. Toch herbergt dit land ook in het noorden bizar blauwe natuurlijke poelen. Sla de drukte in het zuiden van IJsland over en ga op avontuur in een gebied waar nog weinig anderen zijn geweest, Noord-IJsland waar je de Myvatn natuurlijke baden vindt. Laat je omringen door de rust en de natuur van Mývatn en dompel je onder in één van de warmwaterbaden. De lagune heeft een temperatuur van 36-40 °C en door de hoeveelheid mineralen en zwavel is het heel goed voor de huid. Geniet er samen met de locals van een drankje en ervaar de geothermische stoom die opstijgt in de stoombaden om optimaal tot rust te komen.

Blue monday blauw RonReizen.nl
  • Myvatn, IJsland
Meer over