HAL advertorial cruisen naar Alaska RonReizen.nl AK Westerdam_Hubbard Glacier

Verenigde StatenBeleef de wildernis van Alaska met de Holland America Line

Meerdere bestemmingen zien en toch maar één keer je koffer uitpakken? Het kan met een cruise van Holland America Line. Vervoer, accommodatie, eten én entertainment zijn allemaal inbegrepen.  Een cruise is de ultieme volpension vakantie. Of je nu van cultuur of natuur, luieren of lekker actief, strand of steden houdt – een cruise is er voor iedereen. Je vaart (meestal) ’s nachts en overdag ontdek je elke dag een nieuwe bestemming.

Aan boord geniet van je van excellente service, zoals je hut die twee keer per dag aan kant wordt gemaakt. En omdat zoveel bij de kosten inbegrepen is, kom je niet voor onverwachtse uitgaven te staan. De voertaal aan boord is Engels, echter is er altijd Nederlandssprekend personeel aanwezig, alsmede Nederlandstalige menu’s en dagprogramma’s en op geselecteerde cruises ook Nederlandse begeleiding met landexcursies.  

Een cruise naar Alaska

Alaska is de grootste staat van de Verenigde Staten van Amerika. De oppervlakte van de staat bedraagt 1.481.347 km²: hiermee is Alaska ongeveer net zo groot als Spanje, Frankrijk, Duitsland en de Benelux samen. Er wonen echter slechts 800.000 mensen en daarmee is Alaska de op drie na dunst bevolkte staat. Ongeveer de helft van de inwoners van de staat woont in de buurt van of in de stad Anchorage. 

HAL advertorial cruisen naar Alaska RonReizen.nl Sitka
  • Laat je betoveren door de bijzondere landschappen van Alaska!

Van Rusland naar Amerika

Alaska werd op 30 maart 1867 door Rusland verkocht aan de Verenigde Staten voor 7,2 miljoen Amerikaanse dollar. Op 3 januari 1959 werd Alaska erkend al de 49ste staat van de Verenigde Staten. De naam Alaska (Аляска) werd al gebruikt toen de staat nog van Rusland was. De naam werd eerst alleen gebruikt voor het Alaska-schiereiland, wat was afgeleid van het Aleoetische 'alaxsxaq', wat 'vasteland' betekent.

Ontdek de gletsjers vanaf het HAL-schip

De beste manier om deze grote staat te ontdekken is met een cruise. Een cruise geeft je de kans om de ontzagwekkende gletsjers in Alaska het best te ontdekken. Holland America Line biedt je dan ook de meeste mogelijkheden om deze bevroren reuzen te aanschouwen. Ze zijn er trots op om een geautoriseerde concessiehouder van het Glacier Bay National Park & Preserve te zijn en bieden meer cruises aan naar Glacier Bay dan welke andere cruiserederij ook. Er zijn meerdere opties om de gletsjers van dichtbij te bekijken. Elke Alaska-cruise doet één of meerdere van de volgende gletsjers aan: Glacier Bay National Park, de Hubbard-gletsjer, de gletsjers van College Fjord of de twee Sawyer-gletsjers van Tracy Arm. 

HAL advertorial cruisen naar Alaska RonReizen.nl AK Westerdam_Hubbard Glacier Westerdam in Yakutat baai
  • De Westerdam vaart de Yakutat-baai binnen...

Beleef de natuur...

Tijdens je cruise naar Glacier Bay kun je je ogen sluiten en genieten van de geluiden, zoals het kraken en kreunen van het 'levende' ijs, het schrille geschreeuw van meeuwen en zwevende adelaars en het spatten van een bultrug die uit het water springt. Berijpte toppen die boven bemoste bossen uittorenen, brede getijdegletsjers (er zijn er zeven in het park) en zeedieren zijn een gegeven tijdens cruises op Glacier Bay, maar elke ervaring in deze veranderende biosfeer is uniek. 

HAL advertorial cruisen naar Alaska RonReizen.nl walvis
  • Geniet tijdens the cruise van dit soort bijzondere plaatjes!
HAL advertorial cruisen naar Alaska RonReizen.nl adelaar
  • Een vissende Bald Eagle.

Beleef Alaska ook op het World Stage

Dineer smakelijke lokale zalm en andere regionaal geproduceerde gerechten, wijn en sterke drank uit Alaska en het noordwesten van de Stille Oceaan, en sluit vervolgens aan bij het avondentertainment. Geniet van verbluffende beelden en opzwepende muziek van 'Alaska In Concert' en de 'Alaska Stage Show' van BBC Earth; een boeiende, geanimeerde podiumervaring die de culturele geschiedenis van Glacier Bay en de Tlingit-tradities tot leven brengt. 

HAL advertorial cruisen naar Alaska RonReizen.nl Hubbard Glacier
  • De Hubbard Glacier kun je ook op het World Stage tijdens je trip bewonderen, maar in het echt is het natuurlijk veel mooier.

Cruise mee, ook over land! 

De cruisetours naar Alaska bieden een bijzondere, unieke Alaska-ervaring over land en zee. Cruise door met gletsjers geflankeerde wateren en maak een rondleiding door de ongerepte wildernis van Denali Nationaal Park met cruisetours naar Denali van 9 tot 14 dagen. Ze omvatten een verblijf in het McKinley Chalet Resort, gelegen aan de ingang van het Denali-park. Kies voor reizen naar het enorme territorium van Yukon voor de cruisetours van 9 tot 18 dagen naar Yukon en Denali. Van adembenemende landschappen tot een boeiende geschiedenis, het Great Land is een magische plek waar de maatschappij thuis is en waar veel van houdt. Holland America Line neemt je graag mee! 

HAL advertorial cruisen naar Alaska RonReizen.nl landschap
  • Cruise mee, ook over land.

De ultieme Denali Experience-belevenis 

De cruisetours naar Denali combineren het beste van een cruise naar Alaska met de meest authentieke en meeslepende manieren om Denali National Park & Preserve te ervaren. Geniet voor of na je cruise naar Alaska van de weelderige omgeving van het McKinley Chalet Resort, gelegen aan de toegangspoort tot Denali National Park, en bekijk waarschijnlijk enkele of alle van de grote vijf van Alaska: grizzlyberen, kariboes, Dall-schapen, wolven en elanden. 

HAL advertorial cruisen naar Alaska RonReizen.nl Alaskan Lynx
  • Wellicht spot je de Alaskan Lynx.

Exclusieve toegang tot de Yukon 

Alleen met Holland America Line kun je een hele dag genieten van een cruise in Glacier Bay National Park & Preserve, aan boord gaan van een spannende toendra wildernistour en de geschiedenis van de goudkoorts van Klondike volgen, allemaal in één naadloze cruisetour-vakantie. Deze  reizen omvatten professionele reisbegeleiders; cruises van 3, 4 of 7 nachten; een volledige dag met een schilderachtige cruise in Glacier Bay National Park; vervoer tijdens de reis, inclusief McKinley Explorer®️ luxe treinstellen met glazen dak tussen Anchorage en Denali; en overnachtingen. 

HAL advertorial cruisen naar Alaska RonReizen.nl landschap
  • Nog zo'n fraai landschap...
HAL advertorial cruisen naar Alaska RonReizen.nl zeehond
  • Moeder met kleine...
HAL advertorial cruisen naar Alaska RonReizen.nl orca
  • Orca leeft zich uit...
Meer over