De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Italiaans restaurant Amsterdam

NederlandGeef mij maar Amsterdam: onverwachte Italiaan in de Jordaan

Als je bij Koevoet op de stoep staat, kan de twijfel zomaar toeslaan: is dit de plek waar je goddelijk Italiaans kunt eten? Het decor is allesbehalve Zuid-Europees, maar je bent écht aan het goede adres.

Koevoet in de Lindenstraat (hartje Jordaan) is aan de buitenkant een bruine kroeg en de naam doet ook niet vermoeden dat hier een Italiaanse familie de scepter zwaait. In al lang vervlogen tijden woonde de familie Koevoet op nummer 17, waar nu het restaurant is gehuisvest. Vandaar de naam. Zij woonden in de achterkamer, aan de voorkant runden ze een café – dat uit 1889 stamt. En binnen lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

Traditionele Italiaanse keuken

Zo’n tien jaar geleden kocht en renoveerde Mario Attanasio – ah, nu wordt het Italiaans! – het pand. De voorgevel en het interieur liet hij intact. Alle ingrediënten worden geïmporteerd uit het zuiden van Italië en voor het personeel en chef Andrea… geldt eigenlijk precies hetzelfde. Op het menu geen pizza’s, maar gerechten uit de traditionele Italiaanse keuken, zoals als ‘ravioli ricotta e spinaci in salsa di pomodoro’ (ravioli met ricotta en spinazie in tomatensaus) en ‘tonno alla griglia’ (gegrilde tonijn). Proef ook de – natuurlijk huisgemaakte – tiramisu. Een leuk achtergrondverhaal én goed eten: aanrader!

Meer over