Duitsland Moezel advertorial 5 redenen RonReizen

Duitsland5 redenen om de Moezelstreek te bezoeken

De Moezel is een rivier die door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland voert. Langs de rivier is het prachtig en RonReizen's gelegenheidsblogger Jorieke Arntz greep de kans aan om de Duitse Moezelstreek te bezoeken en geeft ons hier vijf redenen waarom je deze streek zou moeten bezoeken.

Dichtbij

Met 3 / 3, 5 uur rijden sta je in een totaal andere omgeving. Vakwerkhuizen, burchten, kastelen en art Nouveau villa’s zover je kunt kijken. Tel daar de steile hellingen vol wijngaarden bij op en je vakantiegevoel is compleet. Ideaal dus voor een lang weekend of korte vakantie. Ook met de trein is de Moezel goed te bereiken. Tussen Koblenz en Trier zijn er verschillende stations en het uitzicht vanuit de trein in adembenemend.

Duitsland Moezel advertorial 5 redenen RonReizen
  • Lekker dichtbij en toch een andere wereld...

Wijn 

Om de wijn kan je in de Moezel niet heen. Gelukkig maar, want de tijd van slechte zoete wijnen behoort tot het verleden. De beste Rieslings van de wereld vind je hier! De hellingen met leisteen die de warmte goed vast houden, genoeg water en de zon maken samen een zeer vruchtbare bodem. De extreem steile wijngaarden maken de druiventeelt lastig en daarom gebeurt de oogst en het wijngaardbeheer met de hand. Hier vind je dus sterke wijnboeren vol passie die wijn maken voor alle smaken en portemonnees. Maar het allerleukste is dat je hier over het algemeen een goede wijn drinkt voor zo’n 6 á 7 euro per fles. Veel wijnhuizen verkopen hun wijnen aan de deur in de daarbij horende Strausswirtschaft. Hier kun je de wijnen van het Weingut met daarbij de eenvoudige specialiteit van de gastvrouw proeven. Kom maar door dus met de wijn, aardappelsalade, schnitzel en veel Gemütlichkeit!

Duitsland Moezel advertorial 5 redenen RonReizen heuvels
  • De heuvels lags de Moezel lenen zich bij uitstek voor wijnbouw.
Duitsland Moezel advertorial 5 redenen RonReizen wijnbord
  • Alles draait om wijn...

Authentiek

Naast dat er in de Moezelstreek veel geschiedenis bewaard gebleven is - waardoor het een geheel eigen uitstraling heeft - hebben de mensen ook geen enkele haast om te vernieuwen. What you see is what you get en daar zijn ze trots op! Het is misschien even wennen want op sommige plekken waan je je 40 jaar terug in de tijd maar het went snel en ik kan je vertellen: het geeft enorm veel rust. (lees ook de handleiding voor een reis langs de Moezel) .

Duitsland Moezel advertorial 5 redenen RonReizen vakwerkhuizen
  • Authentiek...

Divers

Mocht je nu het idee hebben dat de Moezel alleen voor de cultuur en wijn slurpende 60 plusser is, dan heb je het mis! Iedereen komt hier aan zijn trekken. Voor de sportievelingen zijn er eindeloze fietsroutes. Bijvoorbeeld de Mosel-Radweg die langs de oever van de rivier slingert. Mag het wel wat spannender dan pak je de Maare- Mosel Radweg de bergen in richting de Eiffel. In de meeste dorpen zijn er mogelijkheden om een (elektrische) fiets te huren. Zie je de rondvaartboten echt niet zitten dan huur je een kajak of een kano en organiseer je je eigen rondvaart met een picknick en een zwemstop tussendoor. Ook wellness gasten kunnen hier hun hart ophalen. Een klein stukje uit de richting aan het randje van de moezel en de Eiffel ligt het plaatsje Bad Bertrich. Alleen de rust is hier al weldadig en dan hebben we het nog niet eens over het helende warme water wat hier zomaar uit de bronnen stroomt…

Duitsland Moezel advertorial 5 redenen RonReizen fietsen
  • Je kunt er eindeloos fietsen.

Vriendelijk

De vriendelijkheid van de mensen is opvallend. Je zadel een beetje hoger, of toch lager misschien….? Heb je het verhaal van de Schwarze Katze al gehoord? Ze bieden graag een helpende hand of vertellen vol trots hun verhaal. Schroom dus niet de druivenplukkers te vragen om een kleine uitleg of de schippers van de rondvaartboten om een leuke anekdote, het zal je Moezel ervaring verreiken. Na je reis ben je het vast met mij eens; het woord ‘gemoedelijk’ is vast en zeker afgeleid van ‘gemoezelig’.

Tekst en foto's: Jorieke Arntz

Duitsland Moezel advertorial 5 redenen RonReizen gemoedelijk
  • Gemoedelijk!
Duitsland Moezel advertorial 5 redenen RonReizen fietser
    Meer over