Duitsland Münsterland uitje RonReizen.nl

Duitsland3 tips voor een fijn uitje naar Münsterland

In het groene coulisselandschap van het Münsterland wonen de gelukkigste mensen van Duitsland. De inwoners van het Münsterland zijn er tamelijk relaxed onder, gewend geraakt aan prachtig mooi landschap, natuur dichtbij huis, bovengemiddeld veel cultuur, gezellige en gastvrije buren, overal om je heen de geur van heerlijke streekgerechten. Hier geven we je drie tips om ook wat van dat geluk te proeven.

Tip 1 is simpel: ga lekker fietsen! Fietsen is hier onderdeel van het dagelijks leven. De enige stress is misschien keuzestress: je mag kiezen uit zo’n 4.500 kilometer aan bewegwijzerde, behoorlijk betoverende fietsroutes, kriskras door het parkachtige buitengebied. Voornamelijk vlak, nergens saai. 

Ook fijn: het netwerk van fietsknooppunten in het Münsterland sluit nu naadloos aan op het netwerk in de Achterhoek en Twente. Je tuft op je dooie gemak langs een van de vele rivieren, of je zoekt de uitdagende hoogtemeters op in de streek Baumberge of het idyllische Tecklenburger Land. 

Duitsland Münsterland uitje RonReizen.nl

Veel fiets-variatie in Münsterland

Voor overzichtelijke dagtochten zijn er ruim 200 rondes, vaak met een grappig of interessant thema. Vaste prik, waar je ook komt in het Münsterland: schilderachtige oude dorpskernen, bijzondere kastelen, onbedorven landschappen om zo in te lijsten, schattige vakwerkhuizen en boerderijen en gezellige horecagelegenheden om even af te stappen! De bruisende studentenstad Münster is trouwens ook een uitstekende uitvalsbasis voor fietstochten.

Duitsland Münsterland uitje RonReizen.nl kasteel
  • Het fraaie kasteel Nordkirchen.

Ontspannen met fijne picknick

De picknick, genoeglijk buiten eten uit een mandje, is ooit ontstaan in de Engelse countryside. In het Münsterland hebben ze het tot op grote hoogte geperfectioneerd. De vele boerderijwinkels bieden genoeg proviand voor jouw picknick. Je vindt hier altijd wel een bijzondere, idyllische picknickplek, die de belevenis vanaf je dekentje nog mooier maakt. In de tuin van een stoere burcht of chic kasteel, ergens in het veld tussen de alpaca’s, aan de oever van een rivier, in een van de tuinen of parken waar het Münsterland zo trots op is of bovenop een natuurlijk ‘balkon’ op de flank van een heuvel.

Duitsland Münsterland uitje RonReizen.nl picknick

De pure smaken van het Münsterland

De Westfaalse keuken is vooral eerlijk, gemoedelijk en ontwapenend lekker. Of zoals ze het hier zelf zeggen: ‘Herzhaft und Herzlich’. Vrij vertaald: pure smaken, goede ingrediënten, eerder hartig en krachtig van smaak dan subtiel en onbestemd. Bovendien ‘herzlich’ omdat iedereen hartelijk welkom is aan tafel. De traditie van goed koken, vol aandacht en passie, dat vinden ze hier een zaak van eer. En iedereen mag meegenieten, graag zelfs. 

Duitsland Münsterland uitje RonReizen.nl kopje koffie
  • Genieten van het goede (culinaire) leven in Münsterland.

Slow food uit het Münsterland

Ga vooral op zoek naar de restaurants met het keurmerk ‘Münsterland Siegel’. Daar wordt namelijk hoofdzakelijk met regionale ingredienten gekookt. Van het veld direct op jouw bord. Het hippe begrip ‘slow food’ is hier nog niet overal doorgedrongen, maar het principe komt op hetzelfde neer: oorspronkelijke gerechten en verfijnde klassiekers, al dan niet in een origineel nieuw jasje, daarvoor heb je als keukenmeester geduld en toewijding nodig. Die haal je niet uit de magnetron. 

Info

Meer over