De zomervibes van Luxemburg Stad: cultureel genieten in een historische setting - RonReizen

LuxemburgZomers weekendje weg naar Luxemburg Stad

Luxemburg Stad is de ideale uitvalsbasis voor een zomers weekend weg. Het ligt niet alleen op korte afstand van Nederland, maar er valt in de zomer ook genoeg te beleven: culturele evenementen, concerten en historische vieringen. Daar leent de oude binnenstad zich uitstekend voor. De kleine steegjes herbergen gezellige terrassen, de hoogteverschillen zorgen voor grandioze uitzichten en de pleinen huisvesten unieke openluchtconcerten. Kortom, Luxemburg Stad bruist van de energie.

Groussherzogsgebuertsdag

Sinds het einde van de 18e eeuw wordt de verjaardag van de groothertog jaarlijks uitgebreid gevierd in Luxemburg Stad. In 1961 werd besloten om de datum van de 'Groussherzogsgebuertsdag' jaarlijks vast te stellen op 23 juni. De dag begint met een officiële processie door de hoofdstad, maar het echte volksfeest begint eigenlijk al de avond ervoor, op 22 juni. De kleine straatjes en pleinen van de hoofdstad vormen de podia voor DJ's, dansers en muzikale acts. Natuurlijk valt er ook genoeg te eten en te drinken. Probeer de lokale lekkernijen als worstjes, aardappelkoekjes en natuurlijk de Luxemburgse wijnen en crémant. De dag wordt afgesloten met een groot vuurwerk.

De zomervibes van Luxemburg Stad: cultureel genieten in een historische setting - RonReizen

  De hoofdstad van de muziek 

  In Luxemburg Stad is de hele zomer wel iets muzikaals te beleven. Je kunt bijvoorbeeld naar festivals als Fête de la Musique, Blues'n'Jazz Rallye en Kinekswiss Love

  Muziekplein - Plëss in Concert

  Hoewel het huidige paviljoen op de Place d'Armes pas sinds 1933 bestaat, staat er al sinds 1875 een muziektent op het plein. Daar vinden het hele zomerseizoen diverse optredens plaats van koper- en houtblazersensembles, jazz- en klassieke outfits, bigbands en andere muzikale vormen.

  Concerts de Midi

  De 'Concerts de Midi' vinden sinds 1983 plaats als onderdeel van een lange traditie van gratis concerten georganiseerd door de stad. De concerten werden geïntroduceerd om liefhebbers van klassieke muziek de kans te geven om 's middags te genieten van een muzikaal intermezzo op verschillende locaties in de stad Luxemburg.

  De zomervibes van Luxemburg Stad: cultureel genieten in een historische setting - RonReizen

   De hoofdstad van de mooiste terrassen

   Het centrum van Luxemburg Stad is levendig, kosmopolitisch en kent een ontspannen sfeer. De beste manier om dit te ervaren, is om een drankje te drinken op een van de vele terrassen van de stad. Maar wél het liefst met een adembenemend uitzicht erbij. Dat is geen probleem in Luxemburg Stad. 

   De mooiste terrassen van Luxemburg Stad

   • Scott's Pub
    Op een van de mooiste plekjes in de stad aan het water van de Alzette ligt deze authentieke pub. Met prachtig uitzicht over de historische wijk Grund.

   • Mamashelter
    Deze hotspot heeft alles wat een rooftopbar belooft: prachtige uitzichten, heerlijke chillplekken met loungebanken, goed eten en drinken, maar ook tafeltennistafels en een petanquebaan.

   • Beet
    Op een prachtige plek op de hoek van het plein Place Guillaume II kun je fantastisch veganistisch eten. Met verstopt op het dak: een parel van een dakterras. 

   • Le Sud
    Voor iedereen die wil genieten van de eindeloze uitzichten op de oevers van Clausen, kan dat op een ontspannen manier op het dakterras van restaurant Le Sud.

   • Restaurant des Capucins
    Dit restaurant heeft een prachtig terras op een historische binnenplaats.

   • De Gudde Weather
    De naam van het terras in de Corniche verraadt het eigenlijk al. Dit terras is alleen geopend als het weer 'gudde' is. Het pop-up terras heeft naar eigen zeggen het beste uitzicht over de oude binnenstad.

   De zomervibes van Luxemburg Stad: cultureel genieten in een historische setting - RonReizen

    De hoofdstad van het plezier

    De Schueberfouer is de grootste en de oudste kermis van Luxemburg en directe omgeving. De kermis bestaat sinds het handvest van 20 oktober 1340, ondertekend door Jan de Blinde, koning van Bohemen en graaf van Luxemburg. 

    Nazomers feest

    De startdatum wordt altijd vastgesteld rondom Sint-Bartholomeusdag op 24 augustus. De kermis van de stad Luxemburg nodigt iedereen uit om elkaar te ontmoeten op de 4 hectare van de Champ des Glacis, voor de gelegenheid ondergedompeld in een sprookjesachtige sfeer. Je vindt hier alle mogelijke attracties en de kermis vormt daarmee het perfecte einde van de zomer voor de Luxemburgers.

    De zomervibes van Luxemburg Stad: cultureel genieten in een historische setting - RonReizen
     Meer over