8 x de juiste bestemming in het verkeerde land

8 x de juiste bestemming in het verkeerde land

Je hebt je reis al maanden van tevoren uitgestippeld en weet precies welke plaatsen je wilt gaan bezoeken na aankomst. Maar wat nu als bij aankomst blijkt dat je in het verkeerde land bent aangekomen? Dit lijstje voorkomt dat de inhoud van je koffer niet past bij je bestemming.

  1. America, Nederland

  Op fietsvakantie naar America? Waarom niet: in het zuiden van Nederland, in Limburg, ligt de plaats America. Een rustig boerendorp met een station, twee vakantieparken en een pretpark. Een reis naar America is op deze manier heel betaalbaar en lekker dichtbij huis. Bovendien hoef je voor een roadtrip door het Nederlandse America maar een (half) dagje vrij te nemen, want je rijdt binnen een paar minuten door het dorp heen, terwijl je voor een roadtrip door de VS al snel een paar weken nodig hebt. 

   2. Barcelona, Venezuela

   Heb je per ongeluk een ticket geboekt naar Barcelona in Venezuela in plaats van Spanje? Dan heb je toch nog iets aan het Spaanse woordenboek in je bagage. De stadsgids is wel nutteloos, want de Sagrada Familia en Parc Guell zul je er niet vinden. Er zijn gelukkig meerdere aanwijzingen waardoor het maken van deze vergissing niet vaak voorkomt: zo is de vluchttijd een stuk langer en ligt de prijs per ticket ook aanzienlijk hoger dan bij de gemiddelde vlucht naar Spanje.

    3. Birmingham, Alabama (USA)

    In iets meer dan een uur vlieg je van Amsterdam naar Birmingham. Tenminste, als je onderweg bent naar Birmingham in het Verenigd Koninkrijk. Het zou zomaar kunnen dat je per ongeluk een ticket boekt naar het vliegveld van de grote gelijknamige stad in Alabama in de Verenigde Staten. Mocht je er toch belanden, dan is vervelen geen optie. Er is een levendige jazz-scene, een dierentuin en je kunt verschillende culinaire tours door de stad doen.

     4. Córdoba, Argentinië

     Zowel Córdoba in Argentinië als Córdoba in Spanje zijn hoofdstad van een gelijknamige provincie. De Spaanse stad telt 300.000 inwoners, maar Córdoba in Zuid-Amerika heeft er maar liefst meer dan 1,3 miljoen. De Argentijnse stad staat bekend om haar Spaanse koloniale cultuur, terwijl de Spaanse stad Córdoba juist bekend staat om de Islamitische en Romeinse architectuur.

      5. Grenada, Benedenwindse Eilanden

      Deze Caribische bestemming wordt nog wel eens verward met Granada in Spanje. Waar je in Granada - met een 'a' dus - Moorse paleizen en tapasbarretjes tegenkomt, vind je op Grenada witte stranden, palmbomen en salsamuziek. Het eiland staat bekend als 'spice island' vanwege de nootmuskaat, foelie en cacao die worden verbouwd. Uiteraard kun je er ook lekker spicy eten!

       6. Groningen, Suriname

       Zoals bij veel landen met een koloniaal verleden vind je ook in Suriname verschillende plaatsen die zijn vernoemd naar steden of dorpen in het land van de toenmalige bezetter. Zo kun je in Suriname verblijven in de Pannekoekstraat in Groningen, roti eten in Alkmaar en zwemmen in de Surinamerivier bij Bergen op Zoom. Een vergissing maken bij het boeken van een reis ligt niet echt voor de hand, maar het is beslist verwarrend om deze Hollandse plaatsnamen op deze tropische bestemmingen tegen te komen.


       Lees ook

       Rondreis Suriname: startpunt Paramaribo

        7. Ontario International Airport, California (USA)

        Het vliegveld van Ontario ligt niet, zoals je wellicht zou verwachten, in Toronto of Ottawa (steden in de Canadese provincie Ontario), maar vlakbij Los Angeles. Het is vernoemd naar een klein stadje dat ook Ontarion heet. Goed oppassen dus bij het boeken van een reis naar Canada, dat het juiste vliegveld op het ticket staat. Heb je toch een vergissing gemaakt? Dan vlieg je in 6,5 uur naar de juiste luchthaven.

         8. La Palma, Spanje

         Deze drie Spaanse eiland-bestemmingen worden vaak met elkaar verward: het Canarische eiland La Palma, Palma de Mallorca (hoofdstad van het Spaanse eiland Mallorca) en Las Palmas (hoofdstad van het Canarische eiland Gran Canaria. Op alle drie de eilanden kun je, uiteraard, palmbomen vinden die je meteen in vakantiesferen brengen. Hangmat, sangria en een zonsondergang erbij, wat wil je nog meer?