De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Amsterdam

NederlandAmsterdam fleurt in april op dankzij het Tulp Festival

Een weekendje Amsterdam is het mooist in fleurig april. Amsterdam staat dan in bloei tijdens het Tulp Festival dat op donderdag 28 maart van start gaat. Tijdens het gratis te bezoeken Tulp Festival vind je op 85 locaties, verspreid over alle stadsdelen, honderdduizenden tulpen.

Tulpentuin op de Apollolaan

In de speciaal aangelegde tulpentuin tegenover het Hilton Hotel op de Apollolaan in Amsterdam-Zuid heeft de afdeling Groenvoorziening van het stadsdeel in november al maar liefst 25.000 duurzaam gekweekte tulpenbollen gepland.

Tulpen
  • In de tulpentuin zijn maar liefst 25.000 duurzame tulpenbollen gepland.

Geluksmomentjes in Amsterdam

Het Tulp Festival is ooit begonnen als een idyllische wens van tuinontwerpster Saskia Albrecht om de tulp terug te brengen in de hoofdstad. Inmiddels kun je niet meer om de tulpen heen. Fleurige rijen potten met tulpen verlevendigen de openbare ruimte. En komt in vele soorten uit de grond in de parken en tuinen van musea en hotels. Op het plein van het nieuwe metrostation in Noord, in het Amsterdamse Bos, langs de Piet Heinkade in Oost en bij de Meervaart of de Sloterplas. In elk stadsdeel kom je ze wel tegen.


Lees ook:

Slapen met de jaguars in Artis

Amsterdam bloeit op
  • Fleurige rijen met tulpen verlevendigen de openbare ruimte.

Peace tulp

Tijdens het festival wordt de witte Peace tulp gedoopt, een eerbetoon aan de wereldberoemde Bed-in-for-Peace actie van John Lennon en Yoko Ono, precies vijftig jaar geleden. Andere nieuwe tulpen zijn de Jakoba Mulder tulp (vernoemd naar de architecte van het Amsterdamse Bos, dat dit jaar het 85-jarig bestaan viert) en de Reine de lairesse, vernoemd naar haar koper op een veiling voor een goed doel. Er is een speciale gids met alle informatie over de honderden soorten tulpen die tijdens het festival te zien zijn.

 

Meer informatie over het Tulp Festival vind je hier.

Meer over