De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Dominicaanse Republiek waterval RonReizen

Dominicaanse RepubliekVerfrissende ontdekkingen in Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek staat bekend om haar droomstranden. Er zijn echter ook tal van prachtige watervallen die men kan verkennen via een wandeling te voet, met de fiets of te paard. Hier een paar voorbeelden die garant staan voor een verfrissende kennismaking.

De 27 Charcos in Damajagua

Dit is voor echte avonturiers! De 27 Charcos in het noordwesten van het eiland vormen een bijzonder speels parcours voor canyoning dat voor iedereen toegankelijk is. Zoals de naam doet vermoeden kun je langs dit traject in 27 watervallen springen en baden.

Dominicaanse Republiek waterval RonReizen Damajagua Falls
  • Ga canyoning en kom tal van mooie watervallen tegen!

Salto El Limon

Deze expeditie in het noordoosten van het eiland begint op de rug van een muilezel. Tijdens de rit van 45 minuten rijd je door een indrukwekkend tropisch woud, om te genieten van weelderige panorama’s op de natuur en oneindige uitzichten op de zee… Daarna volgt een afdaling naar een van de mooiste watervallen van het eiland, het waterbekken van de Salto del Limon, waar je nog maar één verlangen hebt: duiken in dit oh zo verfrissende water!

Dominicaanse Republiek waterval Salto El Limon RonReizen
  • Een mooi tochtje brengt je bij Salto El Limon,
Dominicaanse Republiek waterval Salto El Limon RonReizen
  • Salto El Limon.

Salto Baiguate in Jarabacoa  

De waterval van Baiguate ligt in het centrum van het eiland. Via een degelijk bewegwijzerd pad kun je deze cascade bereiken na een kwartier wandelen. Het is een mooie waterval, relatief klein en met een rustige vijver waarin men veilig kan zwemmen en baden.

Dominicaanse Republiek waterval Salto Baiguate RonReizen
  • Een kwartiertje te voet brengt je bij Salto Baiguate.

En er zijn er meer...

Veel meer. We noemen hier slechts de belangrijkste, maar reizend door het mooie land kun je er tientallen tegenkomen. Parada La Manzana, Salto Aguas Blancas, Rio Sonador, Cascada Lulu... en ga zo maar door. Verrassend en ontegenzeggelijk mooi! 't Is niet voor niets dat op de homepage van de officiële website van eiland een waterval de prominente plek inneemt...

Dominicaanse Republiek watervan Salto de los Bueyes.
  • Ook mooi: Salto de los Bueyes.

Info

  • Dominicaanse Republiek waterval Damajagua RonReizen

    Voor meer informatie over de Dominicaanse Republiek, bezoek de website: www.godominicanrepublic.com

    Goed om te weten: Het ministerie van Toerisme heeft de kosteloze verzekering voor medische bijstand tot 30 april 2021 verlengd. Deze verzekering wordt gratis aangeboden aan alle toeristen die het land per vliegtuig inkomen en in een hotel verblijven. Het dekt alle vormen van medische urgenties, met inbegrip van die die door een eventuele besmetting met COVID-19 zouden veroorzaakt zijn.

Meer over