Dominicaanse Republiek: Puerto Plata is het nieuwe Punta Cana

Dominicaanse RepubliekDominicaanse Republiek: Puerto Plata is het nieuwe Punta Cana

Punta Cana is een favoriete bestemming in de Dominicaanse Republiek. Puerto Plata in het noorden wordt nog weleens vergeten. Zonde! Waarom? 5 redenen.

1. Puerto Plata: het strand

In de directe nabijheid van Puerto Plata bevinden zich prachtige stranden met fijn zand en turkooisblauwe wateren. Hier ligt ook het oudste toeristische complex van het land: het beroemde Playa Dorada. Dit strand ligt dicht bij Puerto Plata en heeft het Europese eco-label van de Blauwe Vlag gekregen voor de kwaliteit van de natuurlijke omgeving en van het zwemwater op de stranden. Een van de mooiste stranden in de buurt van Puerto Plata? Cofresí. Dit strand ligt ten westen van Costambar, met kristalhelder water en een panoramisch zicht op Puerto Plata.

  2. Puerto Plata: de oude stad

  Puerto Plata is een stad met twee gezichten. De oude stad en grote handelshaven zijn authentiek. Het is aangenaam wandelen langs de smalle straten met mooie gebouwen in Victoriaanse stijl. De mooiste huizen bevinden zich aan het Parque Duarte, meer bepaald het Casa de Cultura. Het dateert uit 1889 en de galerij van houten balkons loopt langsheen de volledige eerste verdieping van het gebouw. Ook het onafhankelijkheidsplein met zijn wondermooie kiosk, de San Felipe kathedraal en haar aanpalende straten met kleurrijke huizen in Victoriaanse stijl, bezorgen het historisch centrum een ongelooflijke charme!

   3. Puerto Plata: de nieuwe stad

   Puerto Plata is een bruisende stad vol leven. Om hun klanten te vermaken, organiseren alle hotels avondlijke spektakels, en over de hele stad zijn er meer dan 20 discotheken. Vraag naar de meest hippe danstenten om vervolgens de hele nacht lang te dansen. Om het authentieke Dominicaanse nachtleven te verkennen, trekt u best naar La Barrica. Deze merengue-club loopt iedere avond na 23u vol met toeristen en Dominicanen. Hier ziet u koppels met een verbazingwekkend gemak de Reggeatton, de Merengue of de Bachata dansen.


   Lees ook

   5 x doen in de Dominicaanse Republiek

    4. Puerto Plata: cultuur

    In het nieuwe Amfitheater van Puerto Plata zijn het hele jaar door artistieke en culturele activiteiten geprogrammeerd. Het amfitheater maakt als het ware deel uit van het landschap: dicht bij de zee, aan de ingang van de haven en aan de baai van de stad. De nachtelijke spektakels bij volle maan en bij nieuwe maan creëren een sprookjesachtige sfeer voor het publiek. Het Amfitheater van Puerto Plata beslaat een totale oppervlakte van bijna 2.000 vierkante meter in het stadspark ‘’La Puntilla’’. Het podium is meer dan 300 vierkante meter groot, en er kunnen 3.500 personen plaatsnemen.

     5. Puerto Plata: de omgeving

     Op een half uur van Puerto Plata kan je de Watervallen van Damajagua ontdekken. Er zijn maar liefst 25 verdiepingen, waarvan sommige 13 meter hoog zijn. De natuur ontwierp hier fantastische zwembaden, uitgehold doorheen de kalkrotsen en met stalactieten en stalagmieten in duizend verschillende schakeringen.

       Tip

       • Om tegelijk de baai en de stad als geheel te bewonderen, volstaat het de kabelbaan te nemen. Deze kabelbaan, de enige in de Caraïben overigens, brengt je naar de Pico Isabel de Torres, een berg van 793 meter hoog in het hart van de stad. Daarboven is er een plantentuin (op de plek waar de eerste Europeanen van de Nieuwe Wereld zich vestigden) en een reproductie van het beroemde Corcovado standbeeld van Rio de Janeiro dat over het hele gebied waakt.

       Meer over