De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Rovaniemi, waar het kantoor van de Kerstman gevestigd is - RonReizen

FinlandDoe mee: de Kerstman spreekt jouw boodschap in!

Voor een bijzondere kerstsfeer is een trip naar Fins Lapland in december een aanrader. Knapperend haardvuur, besneeuwde naaldbossen, overal kerstverlichting, de Finse glühwein glögi, rendieren en natuurlijk de Kerstman. Maar omdat reizen nog even niet mag, gaat het Fins verkeersbureau de Kerstman inschakelen om deze Kerst persoonlijke boodschappen aan geliefden via YouTube over te brengen.

Zijn huis staat in Korvantunturi in Lapland maar de kerstman houdt kantoor in Santa Claus Village in Rovaniemi waar toeristen 365 dagen per jaar uit de hele wereld naar toe reizen om hem te ontmoeten.

Liefde in tijden van corona

Wil je een familielid extra in het zonnetje zetten, je partner verrassen met een liefdestekst, een vriend in het buitenland de beste wensen geven, upload jouw tekst (in het Engels) voor 29 november middernacht op de site www.sayitwithsanta.com. Van alle inzendingen zal de Kerstman er tachtig selecteren waarvan hij de teksten persoonlijk op het YouTube videokanaal van het Fins verkeersbureau zal voordragen. Onder alle inzenders die ook de wens te kennen hebben gegeven voor een gesprek met de Kerstman, worden enkele uitverkorenen geselecteerd die een kwartier lang online met hem mogen babbelen.

Een lezende Kerstman - RonReizen
  • De Kerstman leest alle berichten!

Gelukkigste land ter wereld

Voor het derde jaar is Finland uitgroepen tot het gelukkigste land ter wereld. "En omdat Kerst zo’n moment is dat we smachten naar samenzijn met geliefden, familie of vrienden, hebben wij het idee opgevat om hen via de Kerstman te verbinden omdat men vanwege de pandemie niet altijd bij elkaar kan zijn", zegt Heli Jimenez, directeur marketing bij Business Finland. "En wil je je geliefde via de Kerstman ten huwelijk vragen, zend je tekst gewoon in!"

De Kerstman met zijn rendier - RonReizen
  • Rudolph en z'n baasje

De Kerstman leest voor

Na sluiting van de inzenddatum voor de persoonlijke boodschappen zal de Kerstman samen met zijn elven tussen 30 november en 6 december uit alle inzendingen er zo’n tachtig selecteren en deze teksten voorlezen op het YouTube kanaal van het verkeersbureau. Alle inzenders kunnen overigens de Kerstman live ontmoeten via het Instagram account van Visit Finland op vrijdag 11 december om 19.00 uur.

Rovaniemi, waar het kantoor van de Kerstman gevestigd is - RonReizen
  • Rovaniemi, waar het kantoor van de Kerstman gevestigd is

Live praten met de Kerstman

Naast het uploaden van een persoonlijke boodschap kun je ook aanvinken of je het leuk zou vinden om via een live-verbinding met de Kerstman te praten. De gelukkigen zullen tussen 14 en 20 december met de Kerstman een-op-een online gesprekken voeren.

Meer over