German Summer Cities

NederlandGerman Summer Cities: zomers Duits festival in Amsterdam

Of het nou een stedentrip in een van de bruisende steden of een cultuur- en natuurvakantie is; wij zijn altijd te porren voor een vakantie in Duitsland. En in de zomer is Duitsland nét iets mooier. Dus wij gaan naar het festival German Summer Cities (van 14 t/m 16 juni in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord) voor een spetterend voorproefje van die Duitse zomer. Kom je ook?

German Summer Cities

In de gezellige Tolhuistuin in Amsterdam-Noord speelt Duitsland als bestemming drie dagen lang (van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni) de hoofdrol. Dus heb je zin in een leuk uitje, interesse in een vakantie naar een Duitse stad of ben je gewoon dol op de Duitse sfeer? Zet ‘m in je agenda! Want tijdens dit festival beleef je Duitsland op z’n zonnigst. Zet je schrap voor culturele, culinaire en muzikale hoogtepunten en geniet van de bruisende Duitse ambiance sfeer. Het hele weekend zijn in het restaurant van de Tolhuistuin allerlei Duitse specialiteiten verkrijgbaar. Wilkommen!

Stedentrips German Summer Cities

Duitse stedentrip

Zin in een Duitse stedentrip? Ga naar Amsterdam. Want tijdens German Summer Cities kun je volop inspiratie opdoen voor een zomerse citytrip naar een Duitse stad. In het Travel Café leer je meer over topbestemmingen als Berlijn, Hamburg, Keulen en München, maar kun je je ook laten verrassen door de mooiste Geheimtipps. En daar zijn wij juist zo dol op. Ontdek bijvoorbeeld bruisende steden zoals Dresden, ook wel het ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. Bezoek kleine juweeltjes zoals het klassieke Weimar, waar de moderne architectuur haar oorsprong vindt. Ook de regio Noordrijn-Westfalen heeft verschillende verborgen pareltjes en ken je Autostadt in Wolfsburg al? Een leuke bestemming voor jong en oud. Mis vooral de travelpresentaties ‘highlights en hidden gems’ niet voor een extra dosis inspiratie (vrijdag om 15:30, zaterdag om 15:00 en zondag om 11:00 uur in de IJzaal).

Duitse tongstreling: wijnproeverij

Wijn is al lang geen mediterraans feestje meer, Duitsland is een wijnland bij uitstek. Er zijn maar liefst dertien wijnbouwgebieden - van de nabijgelegen Ahr met zijn rode Spätburgunder (Pinot Noir) en Franken met zijn sprankelende Silvaners tot Württemberg met zijn dieprode Dornfelder en natuurlijk de Pfalz met zijn overheerlijke Rieslings. Wijnexpert Mark van de Wijn (what’s in a name?!) vertelt alles over de Duitse wijnen én laat je 6 heerlijke wijnen proeven. Je krijgt er als extraatje een heerlijke Zwiebelkuchen bij, dé specialiteit uit Weimar. Wil je zeker zijn van een plekje bij de wijnproeverij, koop dan hier alvast je ticket (10 euro). 

Bierproeverij

Hop naar de bierproeverij

De wijnproeverij mag voor sommigen misschien nog als een verrassing komen, maar dat in Duitsland een prima glaasje pils wordt gebrouwen, is wereldwijd bekend. Voor bierliefhebbers is de bierproeverij een must-do! Matthias Kliemt – de enige driesterren biersommelier ter wereld – laat je de lekkerste speciaalbiertjes proeven. Hij serveert 7 bijzondere biertjes van nét over de grens, uit de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. En neem gerust een Duitse Prezel om op te knabbelen. Ein Prosit! Wil je de bierproeverij niet missen? Koop dan hier alvast je ticket (10 euro).

Sven Ratzke

Daar zit muziek in

De Nederlands-Duitse theatersensatie Sven Ratzke zorgt zaterdagavond met zijn show ‘For One Night Only’ voor een flinke dosis entertainment. Parels van Bowie, Brecht en Brel passeren de revue, maar ook speciaal voor hem geschreven nummers door grootheden als Rufus Wainwright en Fay Lovsky. Zondag is het podium voor Elegant Elephant. Het jonge jazzseptet met leden uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland garandeert een middag vol hoogstaande jazz.


Winactie!

Leuk vaderdaguitje! RonReizen mag 5 x 2 kaartjes weggeven voor het optreden van Elegant Elephant. Wil jij erbij zijn op 16 juni om 13:00 uur? Stuur dan uiterlijk 12 juni een mail naar ron@fcklap.nl. Uit alle inzendingen loten we 5 winnaars.  

Bauhaus

Net als in de film, ik wil ‘t

Vrijdagavond is er in de tuin een openluchtvertoning van de film ‘Werk ohne Autor’, een historisch drama van de regisseur van ‘Das Leben der Anderen. De film vertelt het verhaal van een jonge kunstenaar die vanuit de DDR naar de West-Duitse stad Düsseldorf vlucht. De zondagmiddag staat in het teken van het 100-jarig jubileum van het Bauhaus. Deze revolutionaire architectuur-, kunst- en designstroming ontstond een eeuw geleden in de Duitse stad Weimar. Ga naar de Pop Up Bauhaustentoonstelling en bekijk (gratis) de film ‘Lotte am Bauhaus’.


Deutschland, du bist schön im Sommer. Wir sehen uns auf dem Festival. Gemütlich!

Meer over