Engeland 5 toptips voor 2022 RonReizen.nl Londen

Engeland5 toptips voor een vakantie Engeland

Het blijft maar kwakkelen met de diverse varianten van het coronavirus, maar we blijven hopen dat het op enig moment toch de goeie kant op gaat. Zodra dat zo is, spoeden wij ons het Kanaal over, want in Engeland zijn er tal van prachtige vieringen het komende jaar. Hierom mag je Groot-Brittannie in 2022 niet missen!

Het Platina Jubileum van Queen Elizabeth II

Queen Elizabeth II is de eerste Britse vorstin die al 70 jaar op de troon zit. Komend jaar viert heel Engeland feest ter ere van haar Platina Jubileum. Van 2 tot 5 juni staan diverse evenementen waaronder de Trooping of the Colour gepland. Andere hoogtepunten zijn een speciale dienst in St Paul's Cathedral, een live concert vanuit Buckingham Palace en de Platinum Jubilee Pageant.

Engeland 5 toptips voor 2022 RonReizen.nl jubileumviering
  • Heel Engeland zal de straat opgaan om het jubileum van de queen te vieren.

UNBOXED: Creativity in the UK

Een van de grootste evenementen die komend jaar gepland staan is 'UNBOXED: Creativity in the UK'. Door het hele land zullen gratis evenementen en tentoonstellingen worden georganiseerd waarbij alles draait om de Britse creativiteit en innovatie. UNBOXED wordt samengesteld door enkele van de knapste koppen op het gebied van wetenschap, technologie, engineering en kunst. Evenementen en activiteiten vinden plaats van 1 maart tot 2 oktober 2022.  

Engeland 5 toptips voor 2022 RonReizen.nl
  • Overal in Groot-Brittannië zullen onder de noemer Unboxed creatieve uitingen te vinden zijn, zoals hier in Noord-Ierland.

Schotland’s Jaar van Verhalen

Kom in 2022 naar Schotland, wanneer het land in het teken staat van de verhalen die er geinspireerd zijn door deze prachtige bestemming. Verhalen zijn een vitaal onderdeel van de Schotse cultuur. Elke plek heeft zijn eigen verhaal en het delen hiervan via gesproken woord, tekst, lied of film is wat de Schotten met hun geschiedenis bindt. Tijdens het Year of Stories organiseert Schotland een groot aantal evenementen waarbij deze verhalen centraal staan.

 
Engeland 5 toptips voor 2022 RonReizen.nl Loch Ness
  • Een van de mooiste Schotse verhalen? Het monster van Loch Ness...

De bakermat van sport

Groot-Brittannië staat in 2022 bol van de sportiviteit. Komend jaar verzamelen de beste golfers ter wereld zich voor het 150e Open Championship in St Andrews Schotland. We vieren de 150e verjaardag van de eerste FA Cup finale. Engeland is in juli gastheer van het UEFA Women’s Euro 2022 en ook de Rugby League World Cup staat op de agenda. Ondertussen bereiden andere evenementen, zoals Wimbledon en Royal Ascot, zich voor op de terugkeer van vele toeschouwers en feestelijke evenementen.

Engeland 5 toptips voor 2022 RonReizen.nl Royal Ascot
  • Tijdens Royal Ascot draait het niet alleen om de paardenraces, maar vooral ook om gezien te worden...

Culturele jubilea en vieringen

De Schotse hoofdstad Edinburgh is een stad die bekend staat om haar festivals en in 2022 vieren het Edinburgh Festival Fringe en het Edinburgh International Festival hun 75e verjaardag. Bovendien is het in dat jaar 50 jaar geleden dat de eerste Gay Pride in Londen plaatsvond en dit jaar keert het grootste LGBTQI+ festival van het VK terug. En in 2022 is het 25 jaar geleden dat J.K Rowlings tovenaarsheld in Harry Potter and the Philosopher's Stone in de schappen verscheen.

Engeland 5 toptips voor 2022 RonReizen.nl Edinburgh festival
  • Straatartieste tijdens het Edinburgh Festival Fringe.

Info

  • Engeland 5 toptips voor 2022 RonReizen.nl c Anton Ivanov
    Nog veel meer informatie kun je vinden op de website van het Britse toeristenbureau: visitbritain
Meer over