De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Alpe d'Huzes verplaatst naar 2021

FrankrijkAlpe d'Huzes verplaatst naar 2021

Na het afblazen van WK's, EK's en zelfs de Olympische Spelen kon het niet uitblijven. Ook Alpe d'Huzes, het bijzondere sportevenement voor het goede doel, is verplaatst. De jubileumeditie (15x!) is ook door het coronavirus geveld...

Zelf heb ik aan Alpe d’Huzes meegedaan in 2014. Een zeer bijzondere en waardevolle ervaring. Als er in je omgeving vrienden of familieleden ziek zijn en je kunt daar niet zoveel aan doen, is het erg fijn om op die ene dag 6 x Alpe d’Huez te fietsen. Met gelijkgestemden, veel emoties, veel mooie sport, zeker geen zielige dag maar een dag met veel lol en plezier. Een aanrader dus...

Michel Leijen - RonReizen
 • RonReizen-blogger en Frankrijk-specialist Michel Leijen tijdens zijn Alpe d'Huzes...

Evenement geveld door corona 

Het blijft natuurlijk jammer, ondanks de waardeloze tijd waarin we nu leven met het coronavirus. Bijna een heel jaar lang zijn deelnemers, supporters en vrijwilligers druk bezig geweest met trainen, geld ophalen en sponsors zoeken. Betreurenswaardig ook omdat we allemaal weten waarvoor Alpe d’Huzes wordt georganiseerd en we mogen hopen dat iedereen er ook volgend jaar weer bij zal zijn.

Alpe d'Huzes - RonReizen

  Extra jaar om te trainen

  De jubileumeditie zal nu plaatsvinden in de week van 29 mei tot 5 juli 2021. Uiteraard gewoon weer op de Alpe d’Huez. Eigenlijk hebben we een heel extra jaar om te trainen en eventueel extra acties om geld op te halen voor KWF.

  Kankerbestrijding - RonReizen
  • De Alpe d'Huez omfietsen voor het goede doel!

  Wat is het ook weer? 

  Nog even een reminder voor wie het niet meer weet: Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. 

  21 bochten 

  De koers dag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt. Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt. Nu, in 2021, worden voor de vijftiende keer de 21 bochten van de Alpe d’Huez beklommen. 

  Finish Alpe d'Huzes - RonReizen
  • Alpe d'Huzes is een groots Nederlands spektakel op een Franse berg.

  Info

  Meer over