De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Thailand verborgen stranden Phuket RonReizen

ThailandThailand: Phuket herontdekken

Ook dit jaar zal de zomervakantie er één worden om niet snel te vergeten. Thailand behoorde, dankzij zijn goede coronabeleid en lage besmettingscijfers, tot één van de eerste landen die van de Nederlandse overheid een geel reisadvies kreeg. Het paradijs op aarde met parelwitte stranden, ongerepte natuur en fantastische accommodaties is zou dé perfecte bestemming kunnen zijn voor iedereen die deze zomer wil genieten van een welverdiende hoeveelheid zon, zee en strand.

Sinds 1 juli verwelkomt het populaire Thaise eiland Phuket volledig gevaccineerde toeristen die zonder quarantaine mogen genieten van het eiland. De natuur van het eiland dat voor de coronacrisis vele reizigers vanuit de hele wereld ontving, heeft baat gehad bij het gebrek aan toerisme: een verjongd en vernieuwd Phuket is klaar om (her)ontdekt te worden. Voor wie dit het liefst in alle rust doet, zijn onderstaande afgelegen stranden een must visit.

Thailand verborgen stranden Phuket RonReizen
  • Je kunt natuurlijk met z'n allen hetzelfde strand opzoeken. Of...

Geheim strand op Phuket

Verstopt aan de westkust van Phuket ligt Laem Sing Beach. Door zijn afgelegen locatie, tussen de rotsen en palmbomen, heeft het strand iets weg van een geheime locatie. Op het 280 meter lange strand is van alles te doen: het noordelijke gedeelte is geschikt voor onder andere bodyboarden, zwemmen en snorkelen. Een bezoek aan het nabijgelegen Laem Singh Viewpoint kan tijdens een bezoek aan het strand niet ontbreken: het uitzichtpunt biedt een prachtig zicht over de omliggende omgeving.

Thailand verborgen stranden Phuket RonReizen Laem Sing Beach
  • ...je gaat bijvoorbeeld naar het onontdekte Laem Sing Beach

Schaduwrijk strandje

Een favoriet onder de lokale inwoners van het eiland is Laem Ka Beach. Het strand ligt uit het zicht en is om die reden niet makkelijk te vinden. Voor wie het strand wel weet te vinden, wacht een heerlijke plek om te relaxen: het strand is slechts 150 meter lang, heeft veel schaduw dankzij de tropische bomen en planten en is hierdoor de perfecte plek om in alle rust en stilte te lezen en ontspannen. Huur een scooter of fiets om via de natuurrijke omgeving het strand te bereiken.

Thailand verborgen stranden Phuket RonReizen
  • Hier wil je toch zijn?

Bounty-eilandje voor jezelf

Duikliefhebbers opgelet! Dit hagelwitte eilandje, gelegen ten zuidoosten van Phuket, is een ideale duiklocatie. Koh Racha Noi is ontstaan uit koraalrif, wordt omringd door smaragdgroen water en trekt vele soorten vissen, walvishaaien, zeeschildpadden en manta’s aan. Door de afgelegen locatie op 20 kilometer van Phuket, wordt het eiland weinig bezocht door toeristen en wordt het ervaren als een onbewoond bounty-eiland. Een perfecte stop voor wie drukke plekken wil omzeilen én tot rust wil komen na een dag duiken of snorkelen.

Thailand verborgen stranden Phuket RonReizen
  • Nog zo'n prachtig pareltje: Ko Racha Noi.

Oase van strandrust

Eén van de meest afgelegen en onontdekte stranden van Phuket is Panwa Beach. Dit prachtige strand ligt acht kilometer van Phuket Stad vandaan en biedt een oase van rust voor bezoekers. Met verschillende baaitjes, nabijgelegen restaurants en vissersbootjes is op dit strand van alles te ontdekken. Het uitzicht vanaf het strand wordt gezien als één van de meest pittoreske van het eiland: met een adembenemend 360 graden uitzicht over de omliggende omgeving is een bezoek aan Panwa Viewpoint een activiteit die zeker niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Phuket. 

Thailand verborgen stranden Phuket RonReizen Panwa Beach
  • De stad is niet ver weg, maar toch is Panwa Beach een oase van rust.

Meer reuring op dit strand

Voor wie zich wat meer onder de mensen wilt begeven, is Nai Han Beach de perfecte locatie voor een stranddag. Het strand is minder toeristisch dan andere delen van Phuket, maar wordt desalniettemin omringd door heerlijke restaurants, mooie hotels en winkels waardoor de locatie van alle gemakken is voorzien. De baai is bovendien een populaire ankerplaats onder expats en de lokale bevolking: het strand biedt zicht op de mooiste jachten en zeilboten van het eiland.

Thailand verborgen stranden Phuket RonReizen Nai Han Beach
  • Nai Han biedt meer reuring.

Info

  • Thailand verborgen stranden Phuket RonReizen Phuket Stad

    Voor iedereen die niet kan wachten om deze afgelegen stranden zelf te ontdekken, is er goed nieuws: sinds 1 juli 2021 zijn volledig gevaccineerde bezoekers die een negatief PCR-testresultaat hebben, vrijgesteld van quarantaine als zij in Phuket landen. Wel moeten ze ten minste 14 dagen in Phuket blijven voordat ze naar een andere provincie kunnen gaan. Voor minder dan 45 dagen is geen visum vereist. Anders staat het toeristenvisum (TR) een verblijf van 60 dagen toe, dat met nog eens 30 dagen kan worden verlengd. Kijk voor de meest recente informatie op www.tatnews.org.

Meer over