De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Bijzondere landschappen: Cappadocië liefdesvallei.

TurkijeReistip Cappadocië

Het team van RonReizen reist de hele wereld over om ultieme tips te verzamelen. Af en toe zetten we een van die tips in het zonnetje. Zoals hier: de liefdevallei in Cappadocië.

Minstens zo in het oog springend als de Rode Vallei in Turkije is de liefdesvallei, te vinden in Göreme. De weg over zanderige paden en langs bescheiden rotspartijen is onderhoudend genoeg om je tot de hoofdattractie te vermaken. Aan het eind van deze route steken zelfverzekerd indrukwekkende rotsformaties fier uit de grond, hun blik eeuwig richting de felblauwe lucht gericht.


Lees ook

Cappadocië: verrassende ontdekking

Unieke landschappen: Turkije uitzicht op de liefdesvallei.

    Asperges of fallussen?

    De zogenaamde Feeënschoorstenen verschillen vanwege hun brede basis en kegelvormige top van andere aardpiramiden in de regio. Hoewel de Turkse gids ze blijft vergelijken met asperges heeft het meer iets weg van een natuurlijke ode aan de mannelijke vruchtbaarheid. Presentator Bert Kuizenga ging voor RonReizen naar dit mooie gebied in Turkije: “Aan de rand van de liefdesvallei staat een klein hutje dat een schitterend doorkijkje biedt naar die eh... asperges. Een groente die ze nauwelijks kennen in Turkije, dus gelul dat ze die dingen daarmee vergelijken. Enfin, bestel hier een drankje naar keuze en geniet nog even van dat bijzondere natuurverschijnsel.”

    Meer over