De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Skiër

Last minute skitips voor de krokusvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie is de grote uittocht naar de skigebieden in de Alpen. Voor veel wintersporters betekent dit dé vakantie van het jaar! En over de sneeuw hoeft niemand zich nog zorgen te maken na de enorme sneeuwdump van afgelopen maand. De skigebieden liggen er tip top bij. Maar hoe zit het met de skibenen? Zijn ze getraind dit jaar? Sneeuwfit gevolgd of misschien een opfriscursus op een van de skibanen gehad? We geven je graag een paar tips voor een geslaagde wintersport!

In de praktijk blijkt toch telkens weer dat de meeste Nederlanders niet optimaal voorbereid op skivakantie gaan. En dat is echt zonde, want je loopt meer kans op blessures, bent eerder vermoeid en haalt gewoon minder uit je wintersportvakantie. Neem de volgende tips van onze ski-expert Bert Romani in gedachten en doe er je voordeel mee! 

Maagdelijke piste
  • Na tien uur rijden ziet dit er wel heel verleidelijk uit, maar acclimatiseer eerst!

Skitips voor je krokusvakantie

Ga goed uitgerust op reis en stap niet direct op de latten na tien uur autorijden. De verleiding is natuurlijk groot zodra je de piste ziet liggen, maar de kans op blessures is dan groot.

Ski de eerste dag niet meteen de hoogste pistes, maar laat het lichaam wennen aan de hoogte. Je kunt beter eerst een paar afdalingen maken op de lager gelegen pistes.

Nuttig tijdens het skiën geen alcohol en beperk het in de après-ski. Alcohol tast je conditie, coördinatie en spierkracht aan. 

Volg een paar dagen of dagdelen skiles, zodat je snel je techniek weer oppakt. Even de puntjes op de i zetten, je maakt snel progressie en zal meer plezier beleven aan het skiën.

Doe de kinderen altijd minimaal een aantal dagen of dagdelen op skiles. Het feit dat ze met je mee kunnen skiën zegt weinig over hun techniek, maar vooral iets over je eigen techniek. Op jonge leeftijd hebben ze de kans om juist perfect te leren skiën waar ze hun hele skileven plezier van zullen hebben.

Lopen
  • Is je conditie in orde en de beenspieren getraind voor het echte werk?

Niet vergeten deze krokusvakantie

Ben je goed verzekerd met de speciale wintersportdekking?

Check je eigen ski’s voor vertrek of je huurski’s ter plekke of ze goed zijn geslepen en gewaxt. 

Bescherm je ogen met een goede skibril en je huid met zonnebrandcrème. Het voorjaarszonnetje is al aardig op sterkte.

Meer over