De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Glamp Outdoor Camp Veluwe - RonReizen

NederlandGlamp Outdoor Camp: ultieme vakantie in Nederland

Glamp Outdoor Camp: voor op je to do-lijstje. De ultieme vakantie voor als je in Nederland blijft, maar er toch echt even helemaal uit wilt. Tenminste, zo durf ik het na mijn verblijf wel hardop te noemen. Hier moet niks, mag heel veel en staat het vakantiegevoel altijd aan. Op deze unieke plek wordt overal aan gedacht om een speciale (festival)sfeer neer te zetten. Dit is mijn verhaal:

Glamping in de Veluwe

Glamp Outdoor Camp heeft pop-up glampings op verschillende locaties in Nederland. Wij gingen naar de Veluwe: glamperen midden in de natuur. Ik weet niet of ik een goede richtlijn ben, maar ik was verkeerd gereden omdat ik de ingang niet kon vinden. Eenmaal gevonden keek ik naar de keurige bungalows en smetteloze receptie en dacht ik lichtelijk teleurgesteld: dit is wel héél erg glámping. Maar goed, ik stond per ongeluk bij de buren. Waarschijnlijk kun jij het prima vinden, maar mocht je míjn richtingsgevoel hebben: wees gewaarschuwd!

Aankomst bij Glamp Outdoor Camp - RonReizen
  • Het avontuur kan beginnen!
Ingang van Glamp Outdoor Camp Veluwe - RonReizen

Glamp Outdoor Camp

Toen ik de helaas wat modderige (tja, Nederland…) glampinglocatie op reed, was ik meteen om. Met plezier liet ik mijn kaplaarzen in de blubber zakken. Glamp Outdoor Camp heeft de glamping met respect voor de locatie ingericht. Ik zag het als ongerepte natuur met tenten, niet als een camping in de natuur. En elke tent heeft zijn eigen plekje gekregen, waardoor je wél de gezelligheid van het kamperen hebt, maar ook de privacy om je terug te kunnen trekken zonder dat je het gevoel hebt op een camping te staan.

Glamp Outdoor Camp midden in de natuur - RonReizen
  • Midden in de natuur...

Luxe tenten

Wij sliepen bij Glamp Outdoor Camp de Veluwe in de luxe tent Awaji. De tent staat een meter van de grond en heeft een korte houten veranda. Er staan twee lekkere (opgemaakte!) bedden in, er is licht en er liggen handdoeken. Er is zelfs een ‘keukentje’ met een tweepits gasstel en een kast vol huisraad. Bij het inchecken krijg je een slot om je tent boevenproof te maken. 

Tent van Glamp Outdoor Camp - RonReizen

Glampingplek

Naast de tent staat nog een simpele bijzettent met twee matrassen. Dus je kunt hier met z’n vieren vertoeven. Op je eigen glampingplekje staan lekkere strandstoelen klaar voor als je even onderuit wil. Hoewel het toch echt een camping is, zie je vanaf je beschutte plekje geen buren. Het enige wat je mist op dit fijne plekje is een douche en toilet. Maar die vind je op loopafstand en zijn schoon en meer dan prima. Tijd voor een rondje over het terrein.

Glamp Outdoor Camp uitzicht vanuit tent - RonReizen

De Glamping

Ik neem aan dat er voor de tenten en zandpaden wel wat gekapt is, maar geen grasspriet te veel. Voor de rest gaat de natuur op de glamping gewoon lekker z’n eigen gang. Onderweg naar de gemeenschappelijke tent lopen we langs een barbecuespot en heb ik spijt dat we hier maar één nachtje zijn. 

Glamp Outdoor Camp Food and drinks - RonReizen

Food en entertainment

In de grote open (feest)tent staat een podium en tafeltjes, ernaast een grote bar. En dit is meteen het fijne aan Glamp Outdoor Camp: food en entertainment. Je hoeft niet zelf te koken als je daar geen zin in hebt, je haalt gewoon wat lekkers en zoekt een leuk plekje uit. Net zoals op een festival. En onder het genot van live muziek. 

Glamp Outdoor Camp - Coffee bar - RonReizen
Live muziek bij Glamp Outdoor Camp - RonReizen

Live muziek

De live muziek wordt aangepast aan het moment en het publiek. Rustige muziek tijdens het eten, er mag gedanst worden in de avond en bij het ontbijt klinken relaxte klanken om er weer in te komen. Wij hadden ‘s ochtends een leuk duo dat een stuk of honderd instrumenten bij zich had, waaronder een zingende zaag. Ik was zeer over de muziek van de twee mannen te spreken. ‘s Avonds luisterden twee verschillende bands de avond op na een magische show van Steven Kazan. 

Glamp Outdoor Camp Live muziek - RonReizen
Ochtendmuziek - Glamp Outdoor Camp - RonReizen
  • Ochtendmuziek: begin de dag met dit leuke duo.
Glamp Outdoor Camp - Steven Kazan _ RonReizen
  • Steven Kazan staat zelf ook te kijken van zijn truc.

Doen op de glamping

Het was na een natte periode droog en behaaglijk. Dus wij vermaakten ons de hele avond prima bij het grote kampvuur, waar steeds meer mensen gemoedelijk bij elkaar kwamen. De sfeer was erg goed, je hebt meteen leuk contact met mensen van allerlei pluimage en… je stinkt naar kampvuur. Je kunt trouwens ook lekker relaxen in de hottub of je gewoon terugtrekken bij je eigen tent. 

Activiteiten op Glamp Outdoor Camp 

Wij hadden de mazzel dat Zen Caravan onze glamping aandeed en volgden ‘s ochtends vroeg een yoga-lesje op een heuvel middenin de natuur van de Veluwe. Joy verzorgde de yoga en haar vriend Eddie de muziek; aanrader! Ook voor beginners en niet zweverige types. 

Ik heb de andere locaties niet met eigen ogen gezien, maar als ik de site bekijk, krijg ik het idee dat je voor variatie en entertainment op de locaties Appeltern en Schaik het best op je plek bent.  

Glamp Outdoor Camp - Yoga - RonReizen
  • Yoga op de Hoge Veluwe.
Yoga Glamp Outdoor Camp

Doen in de omgeving

Zet één stap buiten de glamping en je staat midden in de ongerepte natuur van de Veluwe. Tip 1 laat zich raden: wandelen. Ga op eigen houtje, of loop de Trage Tocht Hoenderloo (18 km), een Klompenpad (3, 9, 12 km) of een van de vele andere wandelingen. Ik vond deze site met allerlei wandelroutes in de omgeving.

Fietsen op de Veluwe

Nationaal park De Hoge Veluwe laat zich het best ontdekken op de fiets. Huur een fiets (of e-bike) in Hoenderloo of pak gratis een Witte Fiets. Het park heeft 1.800 Witte fietsen verdeeld over de fietsenstallingen op het Marchantplein, bij het Kröller-Müller Museum, het Jachthuis Sint Hubertus en de ingangen (Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen). Zodra een Witte Fiets in de stalling wordt gezet, mag een ander hem gebruiken. Ze kunnen dus niet gereserveerd worden.  

IJs van Co - Glamp Outdoor Camp - RonReizen
  • Altijd een rij bij IJs van Co.
Glamp Outdoor Camp - IJs van Co - RonReizen
  • Het beste ijs van de Veluwe.

IJs van Co

Mazzel! In Hoenderloo verkopen ze het beste ijs van de Veluwe. IJs van Co is een gegeven voor iedereen in de omgeving en een must-visit voor de toerist. Maar let op: ik zat onderweg te twijfelen of ik chocola, aardbei of banaan zou nemen, maar ze hebben alleen softijs. Wel heel lekker softijs! En dat is algemeen bekend, dus je moet waarschijnlijk wel even in de rij staan.

Excursies op de hoge Veluwe

Genoeg te doen hier, hoor! Te veel om op te noemen eigenlijk. Even snel een vrij random rijtje: Kröller-Müller Museum, Jachthuis Sint Hubertus, Nederlands Openluchtmuseum, Burgers’ Zoo, Paleis het Loo, Apenheul en een dagje Apeldoorn of Arnhem. Ik verbleef twee dagen bij Glamp Outdoor Camp Veluwe en het voelde al als een vakantie. Absolute aanrader dus, als je het mij vraagt. 

Meer over